NICOLE KIDMAN

Nicole Kidman και Γιώργος Λάνθιμος μαζί στις Κάννες

Μα τι χαρά είναι αυτή. Τι καμάρι. Το The Killing of a Sacred Deer του Γιώργου Λάνθιμου κάνει την πολυαναμενόμενη παγκόσμια πρώτη του εκεί που του αρμόζει, στο τρέχον Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και ως είθισται σε τέτοιες περιστάσεις, ο σκηνοθέτης έφτασε στο καθιερωμένο photocall με τα κεντρικά μέλη του καστ. Eν αρχή ην η Nicole Kidman!

Photo Credit: Arthur Mola/Invision/AP

Ωστόσο ο Colin Farrell πού είναι; Λογικά θα τον δούμε το βράδυ στην επίσημη πρεμιέρα.

Δύο χρόνια μετά τη νικηφόρα προέλαση του The Lobster (Βραβείο Ειδικής Επιτροπής 2015) και 8 χρόνια μετά την έξοδο του Κυνόδοντα (Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα 2009), ο Λάνθιμος επιστρέφει ενεργά στην Κρουαζέτ, αφού το The Killing Of A Sacred Deer συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα δίπλα σε ταινίες των Michael Haneke, Michel Hazanavicius, Fatih Akin, Sofia Coppola και Todd Haynes, κ.ά.

Η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη την οποία μοιράζεται δημιουργικά με τον Ευθύμη Φιλίππου, είναι αγγλόφωνη και έχει για πρωταγωνιστές τους Colin Farrell, Nicole Kidman και Alicia Silverstone. Για την υπόθεση τoυ Τhe Killing Of A Sacred Deer γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα φιλμ domestic horror καταβολών και απευθείας επιρροές από την Ιφιγένεια. Ο Colin Farrell υποδύεται έναν χαρισματικό χειρουργό, ο οποίος αναγκάζεται να κάνει μία αδιανόητη θυσία όταν κάποια στιγμή η ζωή του παίρνει άσχημη τροπή. Αφορμή, η απόφασή του να πάρει υπό την προστασία της οικογένειάς του ένα έφηβο αγόρι. Η Kidman, υποδύεται τη σύζυγό του και αυτή είναι η 3η ταινία της στις φετινές Κάννες. Σε μεγάλες φόρμες η Nicole.

Το κλίμα των Καννών ταιριάζει στον Γιώργο Λάνθιμο, είναι πολλάκις  επιβεβαιωμένο πλέον. Τα νέα καταφθάνουν από την πρώτη δημοσιογραφική προβολή είναι πως οι αντιδράσεις ήταν ακραία ανάμεικτες, κάτι που πάντα συμβαίνει όταν η οθόνη δείχνει Λάνθιμο.

Κεντρική φωτογραφία: Arthur Mola/Invision/AP