EMMA STONE

Ο Ryan Gosling και η Emma Stone δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Chazelle για το La La Land

Αν ανήκεις σ' εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που έχουν δει το La La Land τότε πολύ πιθανό να μην μπορείς να φανταστείς άλλους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους πέρα από το Ryan Gosling και την Emma Stone. Κι όμως, αυτοί οι δύο ΔΕΝ ήταν η πρώτη επιλογή της παραγωγής της πολυβραβευμένης ταινίας.

Για την ακρίβεια, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο και ιντριγκαδόρικο παρασκήνιο πίσω από το τελικό cast του φιλμ, καθώς η αρχική σκέψη του σκηνοθέτη Damien Chazelle για το πρωταγωνιστικό δίδυμο ήταν οι Emma Watson και Miles Teller.

Ο ίδιος ο Teller δήλωσε τον Αύγουστο του 2015 ότι απλώς μια μέρα έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη του που του έλεγε ότι τελικά ο Chazelle δεν πιστεύει ότι ο ηθοποιός μπορεί να ανταπεξέλθει δημιουργικά στις απαιτήσεις της ταινίας κι έτσι δεν είναι πλέον ανάμεσα στους υποψήφιους. Ουπς.

Ο σκηνοθέτης, από την πλευρά του, δε θέλησε να πει και πάρα πολλά πάνω σε αυτό όταν ρωτήθηκε σχετικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, αναφέροντας μόνο τα εξής: “Στη διάρκεια των 6 χρόνων που ετοιμάζαμε την ταινία, το cast πέρασε από διάφορες αλλαγές. Είναι αλήθεια πως υπήρξε κάποια φάση που η Emma Watson κι ο Miles Teller είχαν προταθεί για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ωστόσο, καμιά από τις δύο προτάσεις δεν απέδωσε τελικά“.

Πέρασαν πολλοί μήνες μέχρι και η Emma Watson να σχολιάσει κάτι γι’ αυτό το ζήτημα και τελικά το έκανε μόλις αυτό το Μάρτιο, καλεσμένη σε ραδιοφωνική εκπομπή. Όπως εξήγησε η ίδια, η απόφασή της να μη συμμετέχει στο La La Land δεν έχει να κάνει με την αμοιβή της ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς, ήταν πολύ απασχολημένη εκείνη την περίοδο με την ταινία της Disney “Η πεντάμορφη και το Τέρας”, στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Όλα για κάποιο λόγο γίνονται και απ’ ό,τι φαίνεται στην προκειμένη τουλάχιστον έγιναν για καλό.