WATCHLIST

Ημέρα της Γης: 6 ταινίες που αξίζει να δεις

Σήμερα είναι η Ημέρα της Γης και αν υποθέσουμε ότι το σύμπαν του Dr. Who είναι υπαρκτό και παραδεχτούμε ότι υπάρχουν άλλοι εκατοντάδες κατοικημένοι πλανήτες, τότε οι άνθρωποι είναι (ξεκάθαρα) οι χειρότεροι κάτοικοι που έχουν περάσει ποτέ από το γαλαξία μας. Όσο υπερβολική και να ακούγομαι, το γεγονός ότι εν έτει 2017 ο Πρόεδρος της Αμερικής αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή και επιθυμεί να κόψει τη χρηματοδότηση του Enviromentale Protection Agency της Αμερικής λέει πολλά για το ανθρώπινο είδος.

Η αλήθεια είναι ότι η νέα γενιά είναι πιο ενημερωμένη σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος ωστόσο η βιομηχανική επανάσταση και η τραγική εκμετάλλευση της φύσης από τον άνθρωπο έχει καταστρέψει τον πλανήτη μας και έχει οδηγήσει σε εξαφάνιση ζώα και τεράστιες εκτάσεις πράσινου.

Μέρα που είναι λοιπόν αποφασίσαμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε ορισμένες ταινίες που η κάθε μία με τον δικό της τρόπο πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τον πλανήτη του.

Happy Earth Day λοιπόν και αφού ανακυκλώσεις το μπουκαλάκι νερό που κρατάς πάτα play στις εξής ταινίες.

Το animation

Wall- E

Δεν πιστεύω να μην έχεις δει ποτέ το Wall- E, ε; Μια από τις πιο όμορφες animation ταινίες που έχουν γίνει ποτέ; Ο Wall- E είναι το πιο συμπαθητικό ρομποτάκι που έχει ξεμείνει μόνο του στην ερειπωμένη και βρώμικη γη, την οποία και καθαρίζει από τα εκατομμύρια σκουπίδια καθημερινά. Μέχρι που γνωρίζει ένα άλλο ρομπότ, την Eve και ξεκινάει μια απίστευτη περιπέτεια στο διάστημα μαζί της.

Η κωμωδία

Idiocracy

Το Πεντάγωνο διαλέγει τον Joe Bauers, έναν μέσο Αμερικάνο για ένα μυστικό πρόγραμμα, στο οποίο πειραματίζονται με το αν μπορούν να ρίξουν σε λήθαργο έναν άνθρωπο και να τον ξυπνήσουν όποτε θέλουν χωρίς να πάθει τίποτα. Προφανώς κάτι πάει λάθος και ξυπνάει 5 αιώνες μετά σε ένα απύθμενα χαζό κόσμο, κάτι που τον κάνει τον πιο έξυπνο στον πλανήτη!

Το blockbuster

Passengers

Ένα σκάφος γεμάτο χιλιάδες ανθρώπους κλεισμένους σε ειδικές κάψουλες που τους διατηρούν ζωντανούς ταξιδεύει σε έναν μακρινό πλανήτη όπου πρόκειται να τον αποικήσουν (γιατί η γη δεν τους κάνει πια). Ύστερα από κάποιο μηχανικό λάθος ξυπνάει ο Chris Pratt, συναντάει την Jennifer Lawrence ε, και διάστημα είναι αυτό πόσο καλά πολύ πάει αυτό; Μπορεί η ταινία να μην έχει πλάνα της γης αλλά μοιάζει με prequel του Wall- E, στο οποίο οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τη γη γιατί δεν ήταν βιώσιμη.

Το δράμα

Erin Brockovich

Η ταινία που χάρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Julia Roberts και άφησε στην ιστορία εκείνο το Valentino που φορούσε στην απονομή είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Η μόλυνση του υδάτινου ορίζοντα μιας πόλης της Αμερικής από τα χημικά απόβλητα είχε ως αποτέλεσμα να αρρωστήσουν σοβαρά οι κάτοικοί της και η δυναμική Erin έκανε τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το ντοκιμαντέρ

March of the penguins

Ο Morgan Freeman περιγράφει μοναδικά το ταξίδι των υπέροχων πινκουίνων εξηγώντας παράλληλα πόσο δύσκολο είναι το ταξίδι τους αλλά και πως έχει επηρεάσει η κλιματική αλλαγή τη ζωή τους. Αν σου πέσει βαρύ αυτό, μπορείς να δεις το Happy Feet, αλλά στοίχημα ότι εκείνο θα σε στεναχωρήσει περισσότερο.

Το υπερβολικό

The day after tomorrow

Ε, δεν γινόταν να λείπει από αυτή τη λίστα η κλασσική ταινία καταστροφής, στην οποία βλέπουμε τεράστια κύματα να εξαφανίζουν (προφανώς) το Manhattan ενώ ο πρωταγωνιστής περνάει τις πιο τρελές δοκιμασίες μέχρι να βρει το παιδί του. Αυτή η ταινία είναι φοβερά υπερβολική, σε σημείο που γελάς αλλά αν κρίνουμε από αυτά που έγιναν το 2004 ύστερα από το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, την 6η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία- όλα είναι πιθανά.