WATCHLIST

Κάννες 2017: Υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα ο Γιώργος Λάνθιμος

Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έκανε σήμερα τις απαραίτητες ανακοινώσεις για ό,τι μέλλει γενέσθαι στη Γαλλική Ριβιέρα από τις 17-28 Μαΐου. Η 70η διοργάνωση θα έχει χρώμα ελληνικό, για άλλη μια φορά χάρη στον Γιώργο Λάνθιμο. Η νέα του ταινία, The Killing Of A Sacred Deer θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, 2 χρόνια μετά τη νικηφόρα προέλαση του The Lobster (Βραβείο Ειδικής Επιτροπής 2015) και 8 χρόνια μετά την έξοδο του Κυνόδοντα (Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα 2009).

Mετά λοιπόν τον Αστακό, σειρά λοιπόν έχει ένα… Ιερό Ελάφι. Η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη την οποία μοιράζεται δημιουργικά με τον Ευθύμη Φιλίππου, είναι αγγλόφωνη και έχει για πρωταγωνιστές τους Colin Farrell, Nicole Kidman και Alicia Silverstone. Για την υπόθεση τoυ Τhe Killing Of A Sacred Deer δεν ξέρουμε πολλά, πέρα από ότι ο Colin Farrell υποδύεται έναν χαρισματικό χειρουργό, ο οποίος αναγκάζεται να κάνει μία αδιανόητη θυσία όταν κάποια στιγμή η ζωή του παίρνει άσχημη τροπή. Αφορμή, η απόφασή του να πάρει υπό την προστασία της οικογένειάς του ένα έφηβο αγόρι.

Το κλίμα των Καννών ταιριάζει στον Γιώργο Λάνθιμο, είναι επαναλαμβανόμενα επιβεβαιωμένο πλέον.

Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ταινίες των Michael Haneke, Michel Hazanavicius, Fatih Akin, Sofia Coppola, Todd Haynes, ενώ πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Pedro Almodovar.

Αυτή είναι η αφίσα του 70ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών, η οποία τιμά την Claudia Cardinale: