WATCHLIST

Η Ρωσία έκρινε την “Πεντάμορφη και το Τέρας” ακατάλληλη για ανηλίκους, για τον πιο ηλίθιο λόγο

Το "Βeauty and the Beast" είναι η πολυαναμενόμενη μεταφορά του παραμυθιού "Η πεντάμορφη και το τέρας" με πραγματικούς ηθοποιούς. Σε αυτή την ταινία η Disney κάνει για πρώτη φορά ένα μεγάλο βήμα: o LeFou είναι ο πρώτος της ανοιχτά gay χαρακτήρας.

Η ταινία στην Μεγάλη Βρετανία έχει “απαραίτητη τη γονική συναίνεση”, αλλά στη Ρωσία τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Το musical εκεί έλαβε το απαράδεκτο “ακατάλληλο για ανηλίκους”.

Ο λόγος;

Προφανώς πρόκειται για τον gay ήρωα. Σύμφωνα με το μέλος της ρωσικής βουλής που ζήτησε να απαγορευθεί εντελώς η ταινία στη χώρα του, περιέχει “προφανή, ξεδιάντροπη και αδίστακτη προπαγάνδα της αμαρτίας και των διεστραμμένων σεξουαλικών σχέσεων”. Ο Vitaly Milonov έγραψε μια επιστολή στον Ρώσο υπουργό πολιτισμού, αλλά αντί για την καθολική της απαγόρευση, πέτυχε να μη μπορούν να τη δουν τα άτομα κάτω των 16 ετών.

Από το 2013 είναι παράνομο στη Ρωσία να δίνεις στους ανήλικους πληροφορίες σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Αυτός είναι ένας νόμος που υπεγράφη από τον Milonov, ενώ η ομοφυλοφιλία αφαιρέθηκε από τη λίστα με τις ψυχιατρικές διαταραχές, μόλις το 1999.

Σας αφήνω με δύο πολύ πετυχημένα tweets επί του θέματος.