ALICIA VIKANDER

H Alicia Vikander χάνει με διαφορά στήθους σαν Lara Croft. Όχι, αλήθεια.

Warner Bros

Η αλήθεια είναι ότι αν η προκάτοχός σου είναι η Angelina Jolie, είναι αρκετά δύσκολο να χωρέσεις στα παπούτσια της και να αντέξεις την κριτική. Όχι όμως με μέγεθος σύγκρισης το νούμερο του σουτιέν σου.

Η Alicia Vikander είναι η νέα Lara Croft και μερίδα του κοινού φαίνεται πως δεν ενθουσιάστηκε με την επιλογή αυτή, κρίνοντας από το μέγεθος του στήθους της. Οι σεξιστικές αντιδράσεις των trolls ουσιαστικά εκφράζονται με το «τα βυζιά της δεν είναι αρκετά μεγάλα γι’ αυτή τη δουλειά».

imdb

 

Η ηθοποιός από τη Σουηδία με το αθλητικό και μυώδες κορμί, συγκρίνεται με τις καμπύλες που είχε η Angelina στην ταινία του 2001 και το sequel της. Και παρόλο που το μέγεθος του στήθους της πρωταγωνίστριας δεν είναι ένα κριτήριο που επηρεάζει το αν μια ταινία είναι καλή ή όχι, υπάρχουν και αρκετοί χρήστες του rotten tomato που έβαλαν χαμηλή βαθμολογία στην νέα ταινία Tomb Raider, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

To ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν είμαι η μόνη που βρίσκει παράλογο και τραγικό αυτό το επιχείρημα και για κάθε τέτοιους είδους σεξιστικό σχόλιο, υπάρχουν δεκάδες άλλα που το κατακεραυνώνουν και υποστηρίζουν την Alicia. Η ίδια η ηθοποιός έχει παραδεχτεί ότι υπάρχει ένα χαρακτηριστικό της Lara Croft που απέτυχε να υιοθετήσει. Βέβαια, όποια κι αν ήταν στη θέση της, ό,τι μέγεθος στήθους κι αν είχε, την κριτική (και) για το σώμα της δεν θα την απέφευγε. Δυστυχώς.