OPINIONS

Τελικά τι νερό πίνουν οι Κύπριοι και σαρώνουν όλους τους διαγωνισμούς;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι Κύπρια, δεν έχω φωνή, βασικά η φωνή μου είναι απαίσια, βασικά μην με ακούσεις να τραγουδώ. Γενικά άστο καλύτερα, δεν θέλω να ξύνω πληγές.

Από την Σάββια Σιάτη

Δεν ξέρω τι νερό πίνει η Άννα Βίσση, η Ήβη Αδάμου, ο Λούκας Γιώρκας, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Αλκίνοος, η Μαρία Έλενα, ο Χατζηγιάννης, εγώ πάντως έχω δοκιμάσει μια γουλιά από κάθε θάλασσα και λίμνη, γενικά όπου υπάρχει νερό σε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά τζίφος. Παραμένω μια παράφωνη και κάτι παραπάνω!

 

Τελικά ίσως να ευθύνεται κάτι άλλο που οι Κύπριοι τινάζουν την μπάνκα στον αέρα, εσείς τι λέτε;

Η Κύπρος εκτός από ”μισή” είναι και μικρή, όπου και να πας θα βρεις τυχαία γνωστό γνωστού! Έρχεσαι Αθήνα και τα 10 πρώτα πρόσωπα που γνωρίζεις είτε θα ξέρουν την αδελφή σου, είτε την κολλητή σου. Οι πιο μεγάλοι πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρουν κάποιον κοινό φίλο ή συγγενή μεταξύ τους.

Ίσως να φταίει αυτό, όταν πάει κάποιος σε κάποιο talent show να τον γνωρίζουν ή τον ίδιο ή κάποιον από το γύρω περιβάλλον του. Εάν ενώνετε δηλαδή όλη Κύπρος και ψηφίζουν όλοι μαζί τότε πιθανόν είναι να βγαίνουν πρώτοι.

 

Δεν έχω ακούσει πολλά γύρω από αυτό το θέμα παρά μόνο ένα. Πως σε ένα χωριό της Λάρνακας, μοίραζαν κάρτες τηλεφώνου οι συγγενείς του συμμετέχοντα σε όλη την Λάρνακα, για να στέλνουν μηνύματα και να κάνουν κλήσεις στο τηλεπαιχνίδι. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά δεν είναι και κάτι το απίθανο!

Κάτι πάντως πρέπει να παίζεται στα ελληνικά talent show. Dεν ξέρω συμπαθούν οι κριτές τους Κύπριους, συνεργάζονται καλά μαζί τους, τους κερνάνε συνέχεια σιεφταλίες και χαλούμι; κάτι μου μυρίζει εμένα! Γιατί ναι μεν στα παιχνίδια σαρώνουν οι Κύπριοι, αλλά στην Eurovision βλέπουν την αρένα του τελικού με τα κιάλια.

Σκέφτομαι πως μπορεί επειδή πλέον είναι κάτι αναμενόμενο – α είσαι από την Κύπρο; Είσαι και φωνάρα – μας έχει φυτευτεί στο υποσυνείδητο. Αυτό να δεις ότι φταίει. Τόσο καιρό σου λένε τι ψηλές πιάνουν οι  Κύπριοι, τι νερό πίνουν εκεί κάτω και τέτοια και σου έχει κολλήσει και εσένα και δεν μπορείς να είσαι αντικειμενική.

 

Έχουν βγει ΟΙ ΦΩΝΕΣ, δεν λέω, αλλά όλοι απορούμε, και εσύ και εγώ. γιατί κάθε χρόνο γεννιέται ένα Κύπριο αστέρι! Εγώ πάντως δεν αμφισβητώ πως έχουμε φωνάρες αλλά μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν είναι όλοι. Υπάρχουν και οι “καταραμένοι” όπως εγώ.