OPINIONS

Είμαι η μόνη που σιχαίνομαι το καλοκαίρι;

Δεν λέω, ωραία τα beach party, τα καλοκαιρινά τα μπαρ και τα ανάλαφρα τα ρούχα, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά που με κάνουν να ακούω τη λέξη καλοκαίρι και να θέλω να φύγω τρέχοντας για το βόρειο τον πόλο.

Από τη Σάββια Σιάτη

Πρέπει να είμαι η μοναδική γυναίκα σε ολόκληρο τον πλανήτη που όταν τελειώνει το καλοκαίρι το Σεπτέμβριο δεν ονειρεύομαι το επόμενο καλοκαίρι, τις παραλίες, τις διακοπές, και δεν τραγουδάω ”το καλοκαίρι μου” του Χατζηγιάννη.

Όμως έχω τους λόγους μου. Δεν είμαι τρελή (εντάξει…είμαι λίγο).

1. Θέλω ένα τραγικό ολοκαύτωμα σε όλες τις κατσαρίδες

 

Δεν είμαι δολοφόνος, ούτε Χίτλερ απλά φοβάμαι και αηδιάζω με τα έντομα. Και με αφορμή το σημερινό πρωινό μου ξύπνημα αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο΄.Άνοιξα τα γλυκά μου ματάκια στις 10 παρά τέταρτο και πήγα στην κουζίνα για καφεδάκι και βλέπω ένα έντομο (έμοιαζε με κατσαρίδα- τζίτζικα- μέλισσα-λίγο απ όλα)στα μάτια μου όμως έμοιαζε ”τέρας”. Κλειδώθηκα στο δωμάτιο μου περιμένοντας να ξυπνήσει η φίλη μου στο διπλανό σπίτι και να έρθει να με απεγκλωβίσει. Δεν κάνω πλάκα! Έτσι σήμερα είναι μια άσχημη μέρα για μένα αφού το πρωί συνειδητοποίησα ότι μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι και όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Ακούγομαι τραγική αλλά έχω και εγώ τις φοβίες μου. Άργησα μάλιστα 20 λεπτά στην δουλεία αφού περίμενα την ηρωίδα μου να με σώσει, ευτυχώς η Νίκη Χάγια δεν είπε κάτι αλλά μόλις άκουσε γι αυτό το άρθρο, με κοίταξε με ένα δολοφονικό ύφος όπως όλοι όσοι αγαπούν την εποχή που σκάει ο τζίτζικας και όλη του η οικογένεια.

2. Ιδρώτας-ενοχλητικός, αηδιαστικός, αντιαισθητικός

 

Το καλοκαίρι αναπόφευκτα ιδρώνουμε με τόση ζέστη, ειδικά στην Κύπρο που χτυπάμε 40 βαθμούς και η υγρασία βρίσκεται στα ύψη και η γλώσσα μας κρέμεται από την αφυδάτωση . Στα μπαράκια, στις καφετέριες, στα λεωφορεία, στο δρόμο ο ιδρώτας κάνει ”πάρτυ”. Υπάρχουν περιπτώσεις που μυρίζει τόσο πολύ που δεν αντέχεται, όλοι το έχουμε ζήσει (θέλεις να σου πω τις λέξεις κλειδιά: τραμ και μετρό;), να βρισκόμαστε κάπου και να μην αναπνέουμε από την μυρωδιά και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν  μπορώ να κατηγορήσω όλους τους ανθρώπους. Φυσικά έχει και κάποιους που δεν τους νοιάζει και δεν χρησιμοποιούν αποσμητικό αλλά η πιο βαριά κατηγορία πάει στην εποχή, άρα το καλοκαίρι.

3. Γυναίκες και αποτρίχωση

Μαρτύριο η γυναίκα σου λέω!Δεν ξέρετε τι τραβάμε εμείς οι γυναίκες. Ή μάλλον ξέρετε γιατί γυναίκες μας διαβάζουν. Όχι μόνο δεν πρέπει να έχουμε ίχνος τρίχας γιατί φαίνεται μέσα στο καλοκαίρι αλλά λόγω του ήλιου μακραίνουν πιο εύκολα. Και εκεί που κάνεις αποτρίχωση με κερί ένα ολόκληρο χρόνο έρχεται το καλοκαίρι να στα χαλάσει όλα γιατί δεν μπορείς να περιμένεις πότε θα βγουν και να βγεις στην παραλία σαν την καφέ αρκούδα. 

Όχι δεν ζηλεύω καθόλου τις γυναίκες που δεν βγάζουν τίποτα, δεν θέλω να φαντάζεσαι κάτι τέτοιο!

Α και για να μην ξεχνιόμαστε υπάρχουν και χειρότερα, να υπάρχουν γυναίκες που να μην τους νοιάζει η τρίχα στο μπικίνι ή στα πόδια και να απλώνονται. Α πα πα.

4. Αν είσαι ασπρούλα και γαλατερή θες να εξαφανιστείς για 3 μήνες

Όχι εντάξει ωραίο είναι να είσαι από πορσελάνη αλλά το καλοκαίρι όλες γίνονται μαύρες λες και είναι σε διαγωνισμό μαυρίσματος. Έτσι κι εγώ πάω παραλία στις 10 το πρωί και μέχρι τις 3 λιώνω στον ήλιο. Κακό. Πολύ κακό το ξέρω. Λούζομαι με λάδι και μπύρες για να κάνω έστω ένα μικρό σημαδάκι, το οποίο κοιτάζω κάθε 10 λεπτά αν βγήκε και κάθε μισά άωρο ρωτάω όλη την παρέα αν μαύρισα ελπίζοντας σε κάτι. Μάταια όμως. Έχω κοκκινίσει δεν μπορώ να βάλω εσώρουχο και παραμένω σαν γιαουρτάκι λίγο χαλασμένο, το οποίο αλείφομαι κιόλας!

 

5. Τζάμπα την παίρνεις τη γρανίτα ή τη μπύρα

Απλώνεις, λιάζεσαι έρχεται ο σερβιτόρος παραγγέλνεις την γρανίτα, στην φέρνει και στα 10 λεπτά αν δεν την έχεις πιει άδικα των αδίκων την παράγειλες. Πόσο μάλλον η μπύρα, που μόνο παγωμένη πίνεται και γίνεται σαν.. άστο δεν θα πω, θα με διώξουν.

6. Τιμόνι- ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί

Μεγάλο σφάλμα να μπεις στο αμάξι σου το καλοκαίρι, νιώθεις σαν να ψήνεσαι σε ένα φούρνο μαζί με πατάτες και μέλι  με μουστάρδα. Άσε που δεν μπορείς να πάρεις το τιμόνι γιατί καίει και πρέπει να πάρεις την πετσέτα της θάλασσας, να το τυλίξεις, για να οδηγήσεις!

7. Βγαίνεις από το μπάνιο και δεν είσαι σίγουρη αν όντως έκανες μπάνιο

Εκτός του ότι κάνεις με παγωμένο νερό το οποίο παραδέχομαι το καλοκαίρι είναι ό,τι πιο ωραίο – βγαίνεις από το μπάνιο και δεν είσαι σίγουρη αν δεν έχεις σκουπιστεί καλά ή αν ίδρωσες κιόλας.

8. Αδιάθετη και καλοκαίρι

Πραγματικά δεν μας λυπάτε κάνεις εμάς τις γυναίκες; Δεν φτάνει που άργησε να αναγνωρισθεί η αξία μας, έχουμε κι αυτά τα βάσανα. Έκτος από τις τρίχες έχουμε και μια φορά το μήνα περίοδο και φίλη μου μόνο εσύ μπορείς να με καταλάβεις και να θυμηθείς τις μαύρες εκείνες μέρες του καλοκαιριού.

9. Αν δεν έχεις ωραίο σώμα είσαι καταδικασμένη

 

Δεν έχεις τους τέλειους κοιλιακούς, τον κώλο της Jeniffer Lopez ούτε καν τις σωστές αναλογίες. Νιώθεις πως θα είσαι το κορόιδο της παραλίας επειδή δεν χτυπιόσουν στα γυμναστήρια εδώ και ένα χρόνο για να γίνεις το σώμα body builder που όλοι ονειρεύονται και σε 3 με 4 χρόνια θα περάσει η μόδα του. Και δεν μιλάω για τα περιττά κιλά αλλά τις υπερβολές της εποχής.

10. Κουνούπια

 

Και απορείς. Που στα κομμάτια βρίσκονται όλο το χειμώνα και αποφασίζουν να έρθουν συνοδεία, όλα όλο το καλοκαίρι και να κάνουν την κατάθεσή τους τα χέρια σου, τα πόδια σου,δάκτυλα σου, όλο σου το σώμα..!

Ένα και μοναδικό πράγμα μου αρέσει στο καλοκαίρι κι αυτό είναι η μουσική! Τα καλοκαιρινά τραγούδια είναι ότι πιο ωραίο στις παραλίες, στα μπαράκια, στο γυμναστήριο, στο δρόμο για την δουλειά ακόμα κι όταν γράφεις άρθρο για το καλοκαίρι και ακούς όλες τις καλοκαιρινές ελληνικές και ξένες επιτυχίες!

Ωραίο θα ήταν το καλοκαίρι αν δεν υπήρχαν όλα τα πιο πάνω! Και σας δίνω το ελεύθερο να με κράξετε- εσείς που το αγαπάτε.