OPINIONS

10 λόγοι που δεν μου αρέσει ο Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των γενεθλίων μου και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο αγαπημένος μου κι όμως δεν είναι. Δεν είναι ότι τον σιχαίνομαι, απλά δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για αυτόν και ούτε τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που δεν μου αρέσει γιατί πολύ απλά δεν ανήκει στην εποχή του Φθινόπωρου. Πάνε χρόνια από τότε που φορούσαμε μια ζακετούλα για τις πρώτες ψύχρες. Πλέον μπορεί να θεωρηθεί ως μήνας του καλοκαιριού, αφού οι ζέστες δεν σταματούν, άλλοι πάνε διακοπές εκείνη την περίοδο και εγώ στα γενέθλια μου δεν μπορώ να βάλω το αγαπημένο μου μαύρο μίντι φόρεμα και βολεύομαι με ένα κοντό σορτς και ένα κιμονό.

Αγαπώ το Φθινόπωρο, λατρεύω τον χειμώνα, γουστάρω την Άνοιξη αλλά σιχαίνομαι το καλοκαίρι.

Εκτός από την θερμοκρασία που χτυπάει κόκκινο, υπάρχουν κι άλλοι 10 λόγοι που δεν μου αρέσει αυτός ο μήνας. Γκρίνια με επιχειρήματα.

1.Δίνει το έναυσμα για το τέλος των διακοπών

Έχω πει πως δεν μου αρέσει το καλοκαίρι, όχι οι διακοπές. Με το που δείχνει το ημερολόγιο στο κινητό σου 31 Αυγούστου, σε πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι. Εκεί συνειδητοποιείς ότι μπαίνει για τα καλά η καινούργια σεζόν. Ξέρεις πως δεν έχεις άλλες διακοπές, άλλες άδειες, άλλη ξεκούραση.

2.Μετά από 5 χρόνια ακόμη μου θυμίζει σχολείο

 

Έχω πάει σχολείο, έχω περάσει από το πανεπιστήμιο, έχω βρει δουλειά και ακόμη ο Σεπτέμβριος μου θυμίζει το σχολείο. Και δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση από εκείνη που περιγράφεται ως εξής ”Ωχ, πρέπει να διαβάσω”.

3. Σεπτέμβριος = Πρώτη φορά

Ή θα πας για πρώτη φορά σχολείο, ή θα είναι η πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο ή η πρώτη φορά στο γυμναστήριο ή η πρώτη μέρα στην δουλειά. Ο Σεπτέμβριος θα θυμίζει για πάντα πρώτη σου φορά.

4.Δεν ξέρεις τι να φορέσεις

 

Μία είναι η διαρκής απορία: ”τι να φορέσω”. Αν βάλω μπαλαρίνες, είναι νωρίς; Αν πάλι βάλω ζακέτα είμαι υπερβολική. Τι πρόβλημα κι αυτό.

5.Δεν είναι μήνας εκπτώσεων

Δεν φτάνει που δεν ξέρεις τι να φορέσεις και πρέπει να αγοράσεις τα καινούργια κομμάτια της νέας σεζόν, δεν έχει και εκπτώσεις. Τραγικό; Και δεν είναι καν κοντά οι εκπτώσεις, είναι μακριά, πολύ μακριά, τόσο μακριά που θα βάλω τα κλάματα για αυτό σταματώ.

6.Είναι ο πιο δύσκολος μήνας της εξεταστικής

 

Δεν τους φτάνει ο Ιανουάριος και ο Ιούνιος για την εξεταστική; Είναι ανάγκη να μας την φορτώνουν και μέσα στο Σεπτέμβριο; Και μετά απορούν για τους αιώνιους φοιτητές. Ποιος να διαβάσει καλοκαίρι;

7.Πρέπει να βάλεις νέους στόχους

Δεν αντέχω την ταμπέλα των νέων στόχων. Θα βάλω τους δικούς μου όποιο μήνα μου κάνει κέφι.

8.Τα σχήματα στα μπουζούκια

Άσε περνάω μεγάλο δράμα. Ο πόνος είναι μεγάλος. Πώς να την βγάλεις ακόμα ενάμιση μήνα, χωρίς λίγο Παντελίδη και Κιάμο; Έτσι να ξεδώσουμε λιγάκι, τι ζητάμε ρε Μαριέτα;

9.Οι ”τραυματικές” αναμνήσεις

Ναι μικρό ήμουν πολύ άτυχο. Μια εβδομάδα πριν τα γενέθλια μου και 4 μέρες μετά την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία, με μάζεψε μια κλούβα της αστυνομίας γιατί βρέθηκα σε ένα back to school party.

10.Ο Σεπτέμβρης είναι μια μεγάλη Δευτέρα που διαρκεί 30 ημέρες

 

Πρέπει να βάλεις στόχους, πρέπει να κάνεις δίαιτα, πρέπει να ξεκινήσεις γυμναστική και πάει λέγοντας. Θυμίζει καινούργια αρχή, πρωινό ξύπνημα, υποχρεώσεις και όλα αυτά που μας θυμίζει η Δευτέρα.