OPINIONS

Σταμάτησα να βλέπω σειρές για μια εβδομάδα (και γιατί δεν θα το κάνω ποτέ ξανά)

Έχω δεχτεί bullying- το λεγόμενο 'πούλιν' που λέμε με την Χριστίνα εδώ στο γραφείο, από τους φίλους μου γιατί τους είπα ότι βλέπω σειρές ακόμα και όταν κάνω μπάνιο. Too much, too soon; Οκ, πάμε πάλι.

Καταναλώνω ΠΟΛΛΕΣ ώρες βλέποντας τις αγαπημένες μου σειρές, έχω ειδικό app στο οποίο κρατάω ημερολόγιο με τα επεισόδια που βλέπω (για να μην χάνω την μπάλα, τόσες που είναι) και ναι- ΝΑΙ, το λέω περήφανα, βλέπω σειρές ακόμα και όταν κάνω μπάνιο. Μην ρωτάς πώς, έχω κάνει τα κουμάντα μου και ακουμπάω το κινητό έτσι ώστε να βλέπω και να ακούω άνετα. Α, ναι βλέπω σειρές και στο κινητό, ακόμα και όταν τρώω το μεσημέρι στη δουλειά, θα βάλω τα ακουστικά μου και θα συνεχίσω το επεισόδιο που έχω αφήσει στη μέση.

Θα το πω. Είμαι η Νάνσυ και είμαι εθισμένη στις σειρές. Είναι το safe place μου, με βοηθάνε να ξεχαστώ και να αφοσιωθώ στα γκομενικά/ οικογενειακά προβλήματα των άλλων ώστε να μην σκέφτομαι τα δικά μου. Για να καταλάβεις ποια ακριβώς είναι η σχέση μου με αυτές, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου έβλεπα κάθε μέρα Grey’s Anatomy- μην ρωτάς γιατί, δεν ξέρω. Προφανώς και υπάρχουν βαθύτερα ψυχολογικά αίτια γύρω από αυτή τη συμπεριφορά μου, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν εξαιρετικές παραγωγές εκεί έξω δεν βοηθάει ιδιαίτερα να σταματήσω να βλέπω ό,τι βγαίνει.

Το first world problem μου, το οποίο εννοείται ότι δεν είναι σημαντικό, έχει μια βασική αρνητική επίπτωση στην καθημερινότητά μου- δεν μου επιτρέπει να κάνω τίποτα άλλο. Δηλαδή κάνω πράγματα, αλλά παράλληλα βλέπω και σειρά- π.χ όταν πλένω πιάτα, βλέπω παλιά επεισόδια Brooklyn Nine Nine, όταν κάνω διάδρομο στο γυμναστήριο παρακολουθώ Dr. House και το τελευταίο δίμηνο περνάω τα βράδια μου αποκλειστικά με Good Wife και την Alicia Florrick.

Το μικρόφωνο στην πιούτι μας, τη διπλανή μου στο γραφείο που με ακούει να μιλάω με τα παιδιά του Popcode για σειρές και με κοιτάει με απορία.

Η Νάθυ βλέπει σειρές στο λεωφορείο, στο μπάνιο, στην τραπεζαρία που έχουμε εδώ -ναι, τρώει με ακουστικά- και έτσι όπως πάει θα έχει φίλη την Meredith και τις άλλες που αναφέρει συνέχεια και νόμιζα στην αρχή ότι είναι οι αληθινές τις φίλες. Επίσης, σε αυτό το σηεμίο θα ήθελα να πω ότι κάνει μπάνιο με το κινητό δίπλα. Και μετά έρχεται και παραπονιέται για τα σπυράκια της. Τι να σου κάνω κι εγώ όταν εκεί που σαπουνίζεις το πρόσωπό σου δυναμώνεις και τον ήχο στο κινητό; Τα μικρόβια μεταφέρονται κυρία μου!

Μέσα σε όλα αυτά συνειδητοποίησα ότι σε λίγο καιρό ξεκινάει η σειρά American Gods, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Neil Gaiman, το οποίο υπολόγιζα ότι θα το τελειώσω πριν την πρεμιέρα αλλά δεν έχω διαβάσει ούτε το πρώτο κεφάλαιο (έχω το βιβλίο στο κομοδίνο μου εδώ και 7 μήνες). Για αυτό λοιπόν αποφάσισα να κάνω μια mini αποχή από τις σειρές για να δω τελικά τι άλλο μπορώ να κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο.

Την πρώτη μέρα γύρισα σπίτι και αντί να ανοίξω την τηλεόραση και να βάλω το Netflix, άκουσα το Anti της Rihanna, τακτοποίησα την ντουλάπα μου και μάζεψα όλα τα ρούχα από την πολυθρόνα. Επλυνα τα πιάτα τραγουδώντας Work, work, woooork και έκανα μπάνιο παρέα με την αγαπημένη μου 80’s playlist. Όλα καλά μέχρι εδώ, είχα καταφέρει να αγνοήσω τις ειδοποιήσεις του TV Showtime σχετικά με τα καινούρια επεισόδια του Bob’s Burgers και του Jane the Virgin.

Το δράμα μου (#dramabutton) ωστόσο ξεκίνησε όταν έμαθα ότι έγινε κάτι συγκλονιστικό στο τελευταίο επεισόδιο του Jane the Virgin και όλες μου οι φίλες προσπαθούσαν να με πείσουν να το δω, για να γλιτώσω το spoiler. Εντάξει, άνθρωπος είμαι, αγαπάω και την Jane, ΛΥΓΙΣΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ και πάτησα το play. Έκλαψα, έστειλα τα απαιραίτητα δακρύβρεχτα μηνύματα στο chat και έκλεισα την τηλεόραση.

Η αλήθεια είναι ότι οι υπόλοιπες μέρες κύλησαν αρκετά βαρετά, άνοιξα κανά- δύο φορές κατά λάθος το app του Netflix και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, δεν ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο μου. Προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτή η εκκωφαντική ησυχία που επικρατούσε γύρω μου ήταν ανυπόφορη και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ με τίποτα. Αυτό που όντως έκανα όμως ήταν να μην λιώσω στον καναπέ και βγήκα για καφέ μετά τη δουλειά αρκετές φορές. Το βασικότερο όμως είναι ότι δεν κλείστηκα στο σπίτι όταν έγινε η πρεμιέρα πρώτης σεζόν του Santa Clarita Diet για να κάνω binge watching, οπότε φαντάζομαι το πείραμα πέτυχε (κατά κάποιο τρόπο).

Για να γιορτάσω πάντως το φινάλε του πειράματος είδα μια ολόκληρη σεζόν RuPaul’s Drag Race και ναι, αστοκαλοπια- δεν θα σταματήσω ποτέ να βλέπω σειρές.

(η αντίδραση της ομάδας του Ladylike ήταν πάντως αυτή)