OPINIONS

10 σημάδια ότι μένεις μαζί του μόνο από συνήθεια

Στην ψυχολογία, ο στρουθοκαμηλισμός είναι η λέξη που ορίζει μια συμπεριφορά παρόμοια με αυτή της στρουθοκαμήλου, η οποία κρύβει το κεφάλι της στο έδαφος όταν την κυνηγά κάποιος εχθρός. Τη χρησιμοποιούμε για να δηλώσουμε την τακτική - συνήθεια ενός ανθρώπου να αγνοεί τα προβλήματα, υποκρινόμενος πως δεν υπάρχουν.

Όταν η συζήτηση πάει στις σχέσεις και έχεις αρχίσει να ψάχνεις άρθρα στο διαδίκτυο με τίτλο ”10 ενδείξεις ότι δε σε θέλει πια”, αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο ο στρουθοκαμηλισμός.

Το να κάνεις πως δε βλέπεις ότι η σχέση σας έχει ουσιαστικά τελειώσει και μένετε μαζί απλά και μόνο επειδή έχετε συνηθίσει ο ένας τον άλλον – πέρα από εξαιρετική μίμο της στρουθοκαμήλου – σε κάνει να χάνεις χρόνο από τη ζωή σου και να συμβιβάζεσαι με μετριότητες, ενώ κάτι άλλο, νέο και συναρπαστικό μπορεί να περνάει έξω από την πόρτα σου.

Δεν είναι κακό να λήγει κάτι όταν έρθει η ώρα του. Ίσα ίσα που αν έχεις αδειάσει απ’ όλα όσα σε έκαναν να θες κολασμένα να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο, τόσο πιο εύκολο είναι να χωρίσετε πολιτισμένα, δίχως δράματα και τσακωμούς και να μείνετε δυο καλοί φίλοι. Ή ό,τι μπορείτε πιο κοντά σε αυτό.

Προσοχή! Ακολουθεί female wisdom: Είναι λοιπόν χρέος σου, αν δεν το κάνει εκείνος, να δεις εσύ πρώτη όλα εκείνα τα σημάδια που μέχρι χτες έκρυβες στη ντουλάπα, πίσω από τα κουτιά με τα παπούτσια, και που σου δείχνουν το δρόμο προς την εξώπορτα. (Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνουν και τα 10, μπορείς να αρχίσεις να ανησυχείς από τα 4 και μετά.)

Ζήλια; Ποια ζήλια;

Δε μιλάμε για αρρωστημένα πράγματα, αλλά μια υποτυπώδης, μετρημένη ζήλια είναι φυσικό – για να μην πω απαραίτητο – να υπάρχει στα ζευγάρια. Αν μαθαίνεις ότι του έστειλε η πρώην του ή βλέπεις ένα ”ύποπτο” σχόλιο στο facebook και σου περνά απλά αδιάφορο, τότε λυπάμαι, δεν είναι όλα όπως πρώτα.

Νοσταλγείς τον χώρο στο κρεβάτι σου

Είναι φυσιολογικό να θέλεις κάποιες φορές να μείνεις μόνη σου, αλλά όχι να ξυπνάς και να μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που δεν κοιμήθηκες στον καναπέ του σαλονιού. Με το μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου.

Η επέλαση της τρίχας

Παλιότερα κάθε 2-3 μέρες ξυριζόσουν (ακόμα και κάθε μέρα αν το σήκωνε το δέρμα σου), επειδή σκεφτόσουν ότι θα χαϊδέψει τα πόδια σου και ήθελες να είναι μαλακά. Τώρα το επιχείρημα είναι ”δεν πειράζει αμα δε θέλει με λίγη τρίχα ας μην με χαϊδέψει καθόλου”. Εννοείται ότι πλέον δεν κοιτάς καν αν το ξυραφάκι θα έχει 42 λεπίδες. Αρκεί απλά να υπάρχει ένα στο σπίτι για όταν θα θελήσεις να βάλεις την αγαπημένη σου μίνι φούστα.

Εσώρουχα: όσο πιο μεγάλα, τόσο πιο άνετα

Δε σε νοιάζει καθόλου τι θέλει εκείνος να φοράς μέσα από τα ρούχα σου. Στις αρχές ήταν και ένα μέρος του teasing για τη βραδινή σας συνάντηση στο κρεβάτι, αλλά τώρα πια όχι. Η πραγματικότητα είναι μία: φοράς τα εσώρουχα της περιόδου, ακόμα κι όταν δεν έχεις περίοδο.

Είστε μαζί, αλλά δεν είστε

Βρίσκεστε στον ίδιο φυσικό χώρο, αλλά ο ένας κάνει σαν να μην υπάρχει ο άλλος. Δεν αγγίζεστε, ο καθένας παίζει με το κινητό του και μιλάτε σπάνια – ίσως μόνο για να κανονίσετε τι θα φάτε. Είτε είστε μαζί, είτε δεν είστε, το ίδιο και το αυτό.

Έχεις χωρίσει προ πολλού από το ρομάντζο

Ο ρομαντισμός κι εσύ ή ο ρομαντισμός και το αγόρι σου είστε προ πολλού έννοιες που δε συνδέονται πια με τίποτα. Παλιότερα ανάβατε κεράκια, μαγειρεύατε ο ένας για τον άλλον, κάνατε εκπλήξεις και κανονίζατε εξόδους. Τώρα πια, τα ξεχάσατε όλα στο βωμό της ρουτίνας.

Προτιμάς να βγεις με τις φίλες σου

Είναι ξεκάθαρο και για σένα και για εκείνον ότι πλέον περνάτε καλύτερα όταν βγαίνετε χωριστά. Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ότι σπάνια πλέον επιδιώκετε να βγείτε οι δυο σας. Είτε νιώθετε πως δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε, είτε απλά το θεωρείτε χάσιμο χρόνου.

Κεφάλαιο ”Σεξ”

Το σεξ που κάνετε χαρακτηρίζεται από δύο –  ή και περισσότερα – από τα ακόλουθα επίθετα/φράσεις : σπάνιο, βαρετό, ξενέρωτο, γρήγορο, καταναγκαστικό, ενοχικό, με ρούχα, χωρίς φαντασία, αθόρυβο, συμβατικό.

Φλερτάρεις (δίχως τύψεις)

Είτε με μηνύματα στο facebook, είτε live στα μπαράκια, το θέμα είναι πως όταν σου την πέφτει κάποιος άντρας ανταποκρίνεσαι και μάλιστα όχι και ιδιαίτερα σεμνά. Για την ακρίβεια, υπάρχουν κι εκείνες οι φορές που δεν περιμένεις καν να σε πλησιάσει κάποιος, αλλά παίρνεις εσύ την πρωτοβουλία.

Αν χωρίσετε, θα σου λείπει μόνο το ότι έπλενε τα πιάτα

Θα μου πεις, πώς να το ξέρεις; Μπορείς να το καταλάβεις τις μέρες που είστε χωριστά ή αν πας διακοπές με τις φίλες σου. Αν είσαι εντελώς ξέγνοιαστη, δεν κοιτάς το κινητό σου και σε προτιμάς μακριά του, τότε ξέρεις ότι δεν πρέπει να είστε πια μαζί. Σίγουρα υπάρχει αγάπη και νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για να συνεχίσετε να είστε ζευγάρι.