CELEBRITIES

Σοφία Παυλίδου: «Αν υπήρχε συγγνώμη δεν θα έκανα μήνυση»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Με την ενοχή του Μάνου Παπαγιάννη και τη δική της αθώωση, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, η εκδίκαση των μηνύσεων που είχαν υποβάλει η Σοφία Παυλίδου και ο συνάδελφός της για περιστατικό που είχε σημειωθεί στην παράσταση Πετάει, Πετάει στην οποία συμμετείχαν και οι δύο το 2018 στο θέατρο Χυτήριο. Ο Μάνος Παπαγιάννης κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη που προκάλεσε στη Σοφία Παυλίδου, η οποία δήλωσε δικαιωμένη μιλώντας στην εκπομπή Happy Day την επομένη της απόφασης.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Μάνο Παπαγιάννη μετά την καταδίκη του για απλή, σωματική βλάβη είναι 4 μήνες φυλάκισης με αναστολή. «Εμένα δεν με αφορά η ποινή. Το δικαστήριο ξέρει γιατί έβαλε αυτή την ποινή. Έχει τα κριτήριά του. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να τιμωρήσω κάποιον. Η ουσία είναι η δική μου αθώωση και η δική του ενοχή», δήλωσε σχετικά η Σοφία Παυλίδου.

«Εννοείται ότι νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση μετά από 4 χρόνια που αθωώνομαι διπλά. Δικαιώνομαι διπλά, για τη μήνυση που μου είχε κάνει για τις επικίνδυνες σωματικές κακώσεις που του είχα προκαλέσει. Αθωώθηκα. Φυσικά έφαγε την ποινή αυτή των 4 μηνών για τον ξυλοδαρμό που έχω υποστεί, με αναστολή», πρόσθεσε με ικανοποίηση η Σοφία Παυλίδου.

«Φάνηκε ότι η μήνυση που μου έκανε ήταν μήνυση στρατηγικής για να φοβηθώ και να μην συνεχίσω, όπως και οι μηνύσεις που έκανε στους μάρτυρές μου. Αυτή η στρατηγική έπεσε στο κενό», σχολίασε η Σοφία Παύλιδου. Η ίδια σχολιάζοντας τις δηλώσεις της δικηγόρου του Μάνου Παπαγιάννη ότι επιδίωξε να λυθεί με αμοιβαίες εξηγήσεις το ζήτημα πριν φτάσει στα δικαστήρια, εξήγησε: «Φυσικά αυτό θα ήταν λογικό. Αν ο κ. Παπαγιάννης είχε κάνει κάποια κίνηση να μη φτάσουμε στο δικαστήριο… Αν υπήρχε συγγνώμη, ακόμα και ιδιωτικά, δεν θα είχα κάνει μήνυση. Όλοι οι άνθρωποι παρασύρονται και έχουν κακές στιγμές. Δεν συνέβη αυτό», σημείωσε.

«Όταν άρχισε να μιλάει για σκευωρία, τότε σηκώθηκε η δικηγόρος του και ζήτησε να συμβιβαστούμε. Τώρα, μετά από 4 χρόνια στην αίθουσα του δικαστηρίου; Αυτό δεν δείχνει πραγματική μεταμέλεια. Αν δείτε και τη συνέντευξη μετά, δεν υπάρχει μεταμέλεια παιδιά. Αν υπήρχε, κάτι θα έλεγε αυτός ο άνθρωπος», σημείωσε η Σοφία Παυλίδου.

«Αισθάνθηκα λύτρωση στο άκουσμα της απόφασης. Ήμουν συγκινημένη, νομίζω φάνηκε. Είναι πολύ λυτρωτικό. Χάνεις το κουράγιο σου, αλλά δεν έχασα την πίστη μου στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν ήξερα τι άλλο μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος. Μετά τις μηνύσεις τι θα μπορούσε να συμβεί. Όταν έλαβα το χαρτί από την εισαγγελία ότι πρέπει να παραστώ για μία μήνυση που μου είχε κάνει 3 μήνες μετά τη δική μου ότι του έχω κάνει σοβαρές κακώσεις, δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει κάνει ο άλλος, γιατί κάποια πράγματα στην εποχή μας πληρώνονται.

Ευτυχώς το δικαστήριο είχε τις αποδείξεις μου, τους μάρτυρές μου. Εκείνος δεν είχε καμία απόδειξη για αυτά που ισχυριζόταν. Οπότε εννοείται εγώ βγήκα νικήτρια, δεν ξέρω τι αισθάνεται ο κ. Παπαγιάννης», τόνισε η ηθοποιός.