OPINIONS

Mόνο εγώ νιώθω άβολα βλέποντας την Irina Shayk να παίζει με τον πηλό φορώντας εσώρουχα;

Η Irina Shayk είναι ένα πανέμορφο, διάσημο μοντέλο, με συγκλονιστικές αναλογίες, υπέροχο πρόσωπο, άγγελος της Victoria's Secret, κορίτσι του Bradley του Cooper και λίγων μηνών έγκυος στο παιδί του.

Όλα ξεκίνησαν όταν το περιοδικό Love αποφάσισε να κάνει ένα ημερολόγιο για τον τελευταίο μήνα του 2016, στο οποίο συμμετέχουν διάσημα μοντέλα. Κάθε μέρα λοιπόν ένα κορίτσι του βεληνεκούς και του κάλλους της Irina Shayk θα εμφανίζεται στο site του Love με ένα σέξι βιντεάκι. Την αρχή έκανε η Bella Hadid σε ένα remake του Call on me όπου γυμνάζεται λίγο πιο σέξι και μακιγιαρισμένη απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ένα μάθημα αεροβικής. Όλα εντάξει μέχρι εδώ.

Τη δεύτερη μέρα λοιπόν, ο Phil Poynter, θεώρησε πως είναι εντάξει να σκηνοθετήσει ένα βίντεο με την Irina Shayk σε ένα remake της σκηνής από την ταινία “Ghost”, όπου η Demi Moore παίζει με αρκετά αισθησιακό τρόπο με ένα κομμάτι πηλό, ενώ ο Patrick Swayze την έχει αγκαλιά και αγγίζει μαζί μ’ εκείνη το εύπλαστο υλικό.

 

Το 2016 λοιπόν, η Irina Shayk έχει τοποθετηθεί μπροστά από ένα κομμάτι πηλό, με ένα σουτιέν που τονίζει το φανταστικό στήθος της και κάνει το ντεκολτέ της ακαταμάχητο (αν προσέξεις, η κάμερα δε μπορεί εύκολα να δείξει κάποιο άλλο πλάνο), ένα μικροσκοπικό ασορτί εσώρουχο από κάτω, και ένα λευκό, αμάνικο, ανοιχτό πουκάμισο που είναι τεχνηέντως δεμένο γύρω από την λίγο φουσκωμένη κοιλιά της. Στο πικαπ παίζει το Unchained Melody από Righteous Brothers – πράγμα που ίσως είναι το μόνο που θυμίζει την πρωτότυπη σκηνή, και στα χέρια της Irina ο πηλός δεν παίρνει κανένα απολύτως σχήμα, απλώς τον ζουλάει και τον ζουλάει μέχρι υποθέτω να εξυπηρετήσει ικανοποιητικά τον θεατή.

 

 

 

H αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω ακριβώς τον στόχο του ημερολογίου. Αν αυτός είναι μερικά ακόμα κλισέ βίντεο που θα μας δείχνουν πόσο σέξι είναι το γυναικείο σώμα, πόσο προκλητικό μπορεί να είναι το πλούσιο ντεκολτέ, πόσο ερεθιστικό δείχνει το νερό που έχει πάρει λευκή απόχρωση και στάζει από τα κρινοδάχτυλα ενός μοντέλου, ή πόσο ταλέντο θέλει για έναν σκηνοθέτη να τοποθετήσει τα χέρια της πρωταγωνίστριας γύρω από ένα κυλινδρικό κομμάτι πηλού, ενώ το χαϊδεύει αισθησιακά και κοιτάει με νόημα τον φακό, τότε συγχαρητήρια. Ας καλωσορίσουμε και πάλι τον σεξισμό ή ας προσποιηθούμε πως αυτό το βίντεο δεν είναι προσβλητικό και τρομερά δήθεν, κι εγώ είμαι ακόμα μια υπερβολική feminazi που ζηλεύει το ωραίο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση και χωρίς να είμαι υποχρωμένη, θα δηλώσω με όλη την αυτογνωσία που με διακατέχει ότι δεν είμαι τίποτα από τα παραπάνω. Απλά θεωρώ πως είκόνες σαν αυτές που προηγήθηκαν είναι αχρείαστες και επιτηδευμένα προκλητικές, ενώ αναπαράγουν στερεότυπα αχρείαστα, σέρνουν στο χρόνο ξεπερασμένα κλισέ γεμάτα ευτελή υπονοούμενα για παιδάκια δημοτικού. Λες και η Irina Shayk δε μπορούσε να είναι το ίδιο και περισσότερο σέξι, χωρίς φαλλικά αντικείμενα ανάμεσα στο στήθος της και λευκές μπογιές στο πρόσωπο και το κορμί της. Πρέπει να χρειάζεται πραγματικά πολύ κόπο να αναπαράγεις τόσες σεξιστικές χαζομάρες σε ενάμιση λεπτό. Όλοι συμφωνούμε στο πόσο απελπιστικά όμορφη και σέξι είναι η Irina Shayk. Το υπόλοιπο όμως γιατί;