OPINIONS

Για όλα φταίει η Angelina

"Ους ο θεός συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω" διαβάζει ο παπάς, σε πείθει σαν άλλος ρήτορας εκείνος, τον πιστεύεις σαν ελαφρόμυαλη, ερωτευμένη εσύ και ξεκινάει το παραμυθάκι σας. Το διαζύγιο έρχεται πολλές φορές σαν τον κακό τον λύκο και σε προσγειώνει.

Έτσι ονειρικά και παραμυθένια ήταν όλα και στην περίπτωση του Brad Pitt και της Angelina Jolie μέχρι την εμφάνιση εκείνων των “αγεφύρωτων διαφορών” που σημείωσε η Angelina σαν λόγο στην αίτηση διαζυγίου. Μα καλά πού ήταν o Brad κατά την εμφάνιση αυτών των “διαφορών”; Και γιατί τις είδε μόνο η Angelina; Θα σου πω εγώ γιατί. Γιατί εκείνη φταίει για όλα. Ακολουθούν μερικά από τα πράγματα που έκανε και την απομάκρυναν από τον αντρούλη της, ο οποίος δεν είχε ιδέα και έμαθε από τον δικηγόρο του ότι η Angie τον χωρίζει. Άκου να δεις κάτι πράγματα.

Η Angelina πίνει κρασί κάθε βράδυ.

Η Angelina δεν τρώει σχεδόν καθόλου.

Η Angelina καπνίζει πολύ.

Η Angelina έχει πολλές μετεγχειρητικές ουλές και ο Brad τρομάζει από την εικόνα της αυτή.

Η Angelina έχει χάσει βάρος.

Η Angelina είναι πολύ απασχολημένη με τις φιλανθρωπίες της για να ασχοληθεί με τον γάμο της.

Η Angelina δεν θέλει πια τον Brad.

Η Angelina δεν ξεπέρασε ποτέ τις τύψεις που “τον έκλεψε” τότε από την Jennifer Aniston.

Η Angelina ζηλεύει παράφορα τις συμπρωταγωνίστριές του.

Η Angelina έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Η Angelina έχει τάσεις αυτοκτονίας επειδή ζηλεύει παράφορα τις συμπρωταγωνίστριές του.

Η Angelina δεν έχει αληθινό στήθος.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δεν έφταιξε τίποτα από τα παραπάνω για τους τίτλους τέλους που χώρισαν το “Βrangelina” και γκρέμισαν αυτή την ιδανική νέον επιγραφή παντοτινής αγάπης που είχαν κρεμάσει στην τεράστια έπαυλή τους, έχω τις αμέσως επόμενες πιθανές αιτίες.

Τον ξελόγιασε η Marion Cotillard.

Tον ξελόγιασε η Lizzy Caplan.

Τον ξελόγιασε η Gwyneth Paltrow.

Μισό λεπτό να θέσω ένα ερώτημα: Από πότε είναι μόνο ευθύνη της γυναίκας να διατηρήσει ζωντανό έναν γάμο;

Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά τίτλοι και υποθέσεις σκανδαλοθηρικών – και όχι μόνο – περιοδικών για το “τις πταίει” στο θέμα “Angelina Jolie και Brad Pitt πάπαλα”. Ακόμα κι όταν σημειώθηκε κάπου ότι ο Bradi Pitt καπνίζει μαριχουάνα και πίνει αλκοόλ και δεν συμπεριφέρεται σωστά τα παιδιά του, αυτή ήταν η επεξήγηση. Ο λόγος ήταν “H Jolie είναι δυσαρεστημένη με το γεγονός ότι…”. Ο θυμός και η δυσαρέσκεια της συζύγου δηλαδή έβαλαν τέλος στο γάμο, όχι η ανικανότητα του άντρα να είναι σωστός σύντροφος και πατέρας. Ή ακόμα χειρότερα, οι συμπρωταγωνίστριές του φταίνε που του την έπεσαν, εκείνος άντρας είναι, υπέκυψε.

Είναι ανορεξική, είναι ζηλιάρα, είναι τρελή, είναι αλκοολική, είναι αναποφάσιστη, είναι φιλάνθρωπος(!), είναι τρομακτική και σηκώνεται και φεύγει όταν έπρεπε να μείνει να προσπαθήσει για το γάμο της με κάθε κόστος. Φυσικά η γυναίκα πρέπει να υποστεί τα πάντα για χάρη των παιδιών, την ώρα που ο άντρας θα αδιαφορεί, θα απατά, θα βρίζει, θα δέρνει, και θα είναι ο κακομοίρης της υπόθεσης. Ίσως την κεράτωσε μωρέ, αλλά άντρας είναι. Ίσως δεν ήταν και πολύ καλός πατέρας, αλλά τι ξέρουν οι άντρες απ’ αυτά. Ίσως δεν μπόρεσε να σηκώσει το φορτίο της κατάστασης της υγείας της, αλλά εντάξει ποιος βασίζεται στους άντρες γι’ αυτά. Ίσως έπινε μπάφους, αλλά το έκανε για να χαλαρώσει από τη γκρίνια της γυναίκας του.

Φτάνει όμως κάποια μέρα κι ο καιρός που το “άντρας είναι” παύει να είναι δικαιολογία και μεταφράζεται σε “αγεφύρωτες διαφορές”.

Μήπως τελικά η Angelina φταίει που θεώρησε πως ο Brad μπορούσε να αναλάβει όλες τις ευθύνες τις οποίες συνεπάγεται ο γάμος μαζί της; Από αυτή την άποψη, ναι, φταίει για όλα.