OPINIONS

7 φορές που πρέπει να σταθείς στο ύψος σου (όσο δύσκολο κι αν είναι)

Μια γυναίκα βιώνει στη ζωή της πολλά συναισθήματα: τα περισσότερα απ' αυτά τα εκφράζει, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο. Υπάρχουν όμως και ορισμένες φορές - ίσως περισσότερες απ' όσες αντέχουμε - που ενώ το κεφάλι, η καρδιά, η ψυχή, και το είναι μας ολόκληρο, βρίθουν αλαλαγμών, ζήλειας, θυμού και λοιπών δεινών, εμείς μένουμε ατάραχες. Λες και φοράμε μια αόρατη μάσκα προσώπου που απαγορεύεται δια νόμου να σπάσει.

Κάπου ανάμεσα στη μάχη με τον εαυτό μας να φανούμε – είμαστε υπεράνω και στην ανάγκη μας να μην ”πέσουμε” στα μάτια των τριγύρω, χάνουμε κάθε ίχνος θάρρους ή θράσους και πολλές φορές καταπίνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε. Μάντεψε, δεν είναι κακό πού και πού!

Ακολουθούν όλες ή αρκετές από εκείνες τις στιγμές που Ό,ΤΙ κι αν περάσει από το μυαλό σου, εσύ πρέπει να φροντίσεις αυτό που θα βγει τελικά από το στόμα σου να είναι ανάλογο του ήθους σου. Πότε πρέπει αλήθεια όχι μόνο να δείχνεις, αλλά και να είσαι κυρία;

1. Το φαινόμενο cat-calling

Ή αλλιώς γλοιώδεις τύποι ή ακόμα πιο γλοιώδεις παππούδες που είτε σε κοιτάζουν και γλείφονται, είτε ξεστομίζουν με περίσσια αυθάδεια, δήθεν κοπλιμέντα στο δρόμο. Εσύ θα μπορούσες να αρθρώσεις όλα εκείνα τα μπινελίκια που έχεις ακούσει από τον μπαμπά σου όταν παίζει η ομάδα του ποδόσφαιρο και τους χρεώνουν ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ. Αντ’ αυτού, στέκεσαι αγέρωχη και συνεχίζεις την πορεία σου κάνοντας σαν να μην τρέχει τίποτα.

Βαθμός δυσκολίας: **

2. Ο πρώην σου ανεβάζει φωτογραφία με την κοπέλα του

Το αν τον έχεις ξεπεράσει είναι ένα ζήτημα που δε θα θίξουμε εδώ. Άλλωστε έχουμε μιλήσει εκτενώς για τον χωρισμό και τα στάδιά του. Όταν όμως βλέπεις για πρώτη φορά τις δημόσιες γουτσουγουνιές του με κάποια άλλη, είναι λογικότατο να θες να κάνεις τα χείριστα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία, το check in, το στάτους περί αιώνιας αγάπης. Όχι. Δεν πρέπει. Θα αντισταθείς. (σσ: κάνε ομαδικό τσατ με τις φίλες σου και θάψτε τους εκεί)

Βαθμός δυσκολίας: ****

3. Δίαιτα και πειρασμοί

Όπως έγραψε και η Νίκη όταν έκανε τα κουλά πειράματα με τους χυμούς – εμάς ρωτήστε τι περάσαμε – οι πειρασμοί είναι πολλοί και ολούθε, ειδικά όταν εσύ αποφασίσεις ότι πρέπει να συγκρατηθείς. Κάποιος θα γιορτάζει στη δουλειά, κάποιος θα έχει λιγούρα στο σπίτι, η γιαγιά θα έχει φτιάξει το αγαπημένο σου φαγητό. Εσύ πρέπει να σταθείς στο ύψος σου και να μην λυγίσεις απέναντι σε αυτή την εκστρατεία θερμίδων που λαμβάνει χώρα μπροστά σου. Ετοιμαστείτε ακολουθεί Θηλυκή Σοφία.

Είσαι σε δίαιτα, τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή που θα παραδεχθείς στον εαυτό σου ότι οι πειρασμοί είναι δυνατότεροι από εσένα.

Βαθμός δυσκολίας: ******

4. Κάποια/ες την πέφτουν στο αγόρι σου

 

Είτε είναι γνωστή/φίλη/πρώην, είτε μια άγνωστη που θέλησε να τον γνωρίσει, αυτή η συνθήκη δεν είναι ευνοϊκή για καμία γυναίκα που είναι έξω με το αγόρι της. Μπορεί η δουλειά του να του ”επιβάλλει” να είναι λίγο πιο κοινωνικός, ή απλά να μην καταλαβαίνει πότε η ”ψιλή κουβεντούλα” ξεπερνά τα όρια του φιλικού. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εσύ δεν πρέπει να κάνεις σκηνή. Του έχεις εμπιστοσύνη. Δεν του έχεις; Τι κάνεις ακόμα μαζί του; Εκείνος πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια κι εσύ να μπορείς να πίνεις χαλαρή το ποτό σου περηφανευόμενη ότι ”κέρδισες” τη θέση στην καρδιά του παρότι τη διεκδικούν πολλές. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, κοίτα γύρω σου, τόσα αγόρια κυκλοφορούν.

Βαθμός δυσκολίας: **********************

5. Όταν δεν κουμπώνει το τζιν

Αρχικά ας ξεκινήσουμε με το να βεβαιωθούμε ότι έχεις δοκιμάσει όλες τις μεθόδους: αν δεν έπιασε ούτε το ξαπλωτό, ούτε το ”χοροπηδάω όρθια και τραβάω από τα θηλάκια της ζώνης, ενώ προσεύχομαι να μη σκιστούν”, τότε έχουμε πρόβλημα. Όχι, η λύση δεν είναι να βάλεις τα κλάματα και να ακυρώσεις όλα σου τα ραντεβού, απλά πήρες μερικά κιλάκια. Ψυχραιμία. Βάλε εκείνο το girly φόρεμα σε Α γραμμή που είναι και θηλυκό και σέξι, και θυμήσου το τζινάκι σου την επόμενη εβδομάδα, όταν θα έχεις ξεφουσκώσει λιγάκι.

Βαθμός δυσκολίας: ***

6. Όταν ξυπνάς και ξέρεις πως η μέρα δε θα είναι καλή

Σε όλες μας έχει τύχει. Είναι εκείνες οι μέρες που ανοίγεις το μάτι και θες τόσο πολύ να τα ξανακλείσεις και να κοιμηθείς για ακόμα ένα 24ωρο, που μπορείς να σκεφτείς τις πιο κουλές δικαιολογίες προκειμένου να μείνεις σπίτι. Όμως αυτή δεν είναι λύση. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αφήνεις έτσι τις μέρες να περνούν. Πάρε την κακή σου διάθεση, εξοπλίσου κουράγιο και υπομονή και μια μέρα είναι, θα περάσει.

Βαθμός δυσκολίας: ****

7. Όταν δεν αντέχεις ορισμένους συναδέλφους σου

 

Προσποιήσου πως δεν υπάρχουν, αλλά μην γίνεσαι αγενής.

Βαθμός δυσκολίας: ******