OPINIONS

10 πράγματα που όλες οι γυναίκες με σνομπ ύφος θέλουν να ξέρεις

Unsplash

Γυναίκες οι οποίες δε δείχνουν πάντα χαρούμενες. Θηλυκά των οποίων τα χαρακτηριστικά δεν διαμορφώνουν ένα “χαριτωμένο – γυναικείο – ναζιάρικο” πρόσωπο, αν δεν χαμογελάσουν ή αποπειραθούν να κάνουν γλύκες. Νομίζω πως είμαστε πολλές εκεί έξω. Το σύνδρομο “Resting Bitch Face” υποδηλώνει όλες εμάς που δείχνουμε ανά πάσα στιγμή έτοιμες να βγάλουμε νύχια και να τα μπήξουμε βαθιά στη σάρκα κάποιου. Η αλήθεια φυσικά απέχει πολύ από αυτό.

Προκειμένου να σε βάλω λίγο πιο βαθιά στον κόσμο του RBF, θα σου περιγράψω λίγο όλα όσα συμβαίνουν όταν “πάσχεις” από αυτό. Εν αρχή – όπως πάντα – ην οι άλλοι.

1. Σπάνια θα σε προσεγγίσει άντρας έξω επειδή “σε φοβάται”

2. Όταν σε πλησιάσει κάποιος, θα έρθει με την ατάκα “Δεν περνάς καλά, ε;”

3. Όταν ρωτήσουν τη γνώμη της παρέας για κάτι, θα είσαι πάντα η πιο πιθανή να γκρινιάξει για το οτιδήποτε συζητάτε

4. Είναι βέβαιο ότι δε συμπαθείς άνθρωπο

5. Και μάλλον ούτε εσένα την ίδια

6. Η πρώτη εντύπωση που δίνεις σε κάποιον είναι ότι ετοιμάζεσαι να τον κράξεις

7. “Χαμογέλα λίγο”…ΓΚΡΡΡ

Γενικά η ζωή σου στροβιλίζεται γύρω από μια συνεχή προσπάθεια να αποδείξεις ότι δεν είσαι τόσο “σκύλα/σκρόφα/σνομπ/μπλαζέ/ξινή” όσο νομίζουν όλοι, με αποτέλεσμα με κάθε νέο κρούσμα που θα σου υπενθυμίσει ότι η μούρη σου δεν είναι αρκετά “ευδιάθετη” ή “φιλόξενη”, να σε κάνει να θυμώνεις ακόμα περισσότερο και το “resting bitch face”, να παύει πια να ξεκουράζεται.

Προς αποφυγήν λοιπόν αυτών των δυσάρεστων – για όλους – στιγμών, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν για να μη δημιουργούνται πια παρεξηγήσεις.

1. Είναι πολύ περίεργο να σου ζητούν να γελάσεις, γιατί έτσι

Δεν έχω διακόπτη πίσω από το κεφάλι μου που τον πατάω και χαμογελάω. Μπορείς πολύ απλά να μου πεις κάτι αστείο ή να πέσεις στο πάτωμα με έναν γελοίο τρόπο και να με κάνεις να ξεκαρδιστώ. Το να δοκιμάσουμε να περάσουμε καλά, ούτως ώστε να χαμογελάσω από φυσικού μου, είναι μια πολύ καλή ιδέα. Όχι δεν είναι απενεργοποιημένοι οι μύες που μου επιτρέπουν να γελάσω πλατιά.

2. Δεν είμαι στεναχωρημένη

Επειδή το κεφάλι μου δε μοιάζει με ένα καλάθι από αξιολάτρευτα κουτάβια, δε σημαίνει πως έχω κατάθλιψη. Ας πούμε πως χαίρομαι και λίγο που δε θυμίζω τα λούτρινα έπαθλα της σκοποβολίας στο λούνα παρκ.

3. Δεν σου έχω θυμώσει

Απλά αυτό είναι το πρόσωπό μου. (Θεωρητικά και αναλογικά αν το δούμε, δε θα θες να με κάνεις να θυμώσω.)

4. Το ότι με θεωρούσες ξινή πριν με γνωρίσεις, είναι δικό σου πρόβλημα

Zark Creative Studio

Το δικό μου πρόβλημα πιθανότατα θα είναι τι θα φάω το βράδυ και όχι πώς να σε κάνω να αλλάξεις τη γνώμη που σχημάτισες για μένα μόνο και μόνο βλέποντας το πρόσωπό μου.

5. Ναι, αν σε συμπαθώ/συμπαθήσω, το ύφος μου μαλακώνει

Όπως και κάθε άνθρωπος που έχει ένα κάποιο πρόσωπο, όταν συνομιλεί με κάποιον που συμπαθεί/γουστάρει, αμέσως το ύφος του μαλακώνει, γίνεται πιο γλυκό και δείχνει ότι περνάει καλά. Έτσι κι εμείς.

6. Δεν “το παίζω δύσκολη”

Το ότι δε χαζογελάω σαν να παίζω σε διαφημιστικό της Colgate, επειδή μου είπες για εκείνη τη φορά που πήγατε με την αδερφή σου για ορειβασία, δε σημαίνει ότι το παίζω δύσκολη. Δώσε μου έναν καλό λόγο να χαμογελάσω και δε φαντάζεσαι πόσο μου αρέσει να γυρνάω σπίτι μου και να πονάνε τα μάγουλά μου από το γέλιο.

7. Δεν θα κάνω τη γλυκούλα για να σε ικανοποιήσω

Οι εκφράσεις του προσώπου μου δεν αλλάζουν για να πείσω τον οποιονδήποτε ότι είμαι ευτυχισμένη. Πρώτον μπορεί να μην είμαι και δεύτερον γιατί να θέλω να το αποδείξω σε όποιον να ‘ναι;

8. Δεν (γίνεται να) είναι fake

Ακόμα και να ήθελε κάποια να προσποιηθεί ότι είναι σνομπ και ξινή δε θα μπορούσε να το κάνει αν το πρόσωπό της δεν ήταν τέτοιο ώστε να υιοθετήσει αυτό το ύφος και να πείθει ότι το ζει. Παρολ’ αυτά δεν γνωρίζω κανέναν άνθρωπο να θέλει να υποκριθεί ότι δεν περνάει καλά ή ότι δε θέλει να βρίσκεται στο μέρος που είναι. Άλλωστε μη νομίζεις ότι κερδίζουμε και κάτι με αυτή τη μούρη, ώστε να την “φορέσουμε” και επί τούτου.

9. Χαίρομαι για τα καλά σου νέα

Είμαι ενθουσιασμένη που πήρες αύξηση, αλλά συγγνώμη που δε μπορώ να το δείξω βγάζοντας κομφετί από τ’ αυτιά και φορώντας χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο κεφάλι μου. Κέρασέ με να το γιορτάσουμε και θα φανεί πιο εύκολα το πόσο χάρηκα.

10. Για τους άντρες υπάρχει κάτι αντίστοιχο;

Μήπως επειδή δεν είναι αναγκασμένοι κοινωνικά να έχουν ένα standar ύφος/πρόσωπο/κεφάλι στις κοινωνικές τους συναναστροφές; Εμείς πού μπορούμε να αγοράσουμε αυτή τη συνθήκη;