OPINIONS

Το μαρτύριο της ακμής κράτησε 11 χρόνια

Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση που είχα με μια φίλη. Δεν ξεβάφεται πριν κοιμηθεί. Μόλις το άκουσα ήταν λες και μου είπε κάτι εξωπραγματικό. Λες και το ακούω για πρώτη φορά.

“Μα καλά είναι δυνατόν να κάνεις αυτό το πράγμα στον εαυτό σου;”, της είπα. Όντως, η αντίδρασή μου ήταν πολύ έντονη για κάτι που δεν αφορούσε εμένα αφενός και αφετέρου συμβαίνουν αυτά. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα γιατί μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση. Γιατί λόγω ακμής μου φαινόταν αδιανόητο να κάνω κάτι τέτοιο. Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο σχετικά με την πολυετή μου “μάχη” με την ακμή η οποία κράτησε 11 ολόκληρα χρόνια.

Η αρχή του κακού

Όλα κυλούσαν όμορφα όσο ήμουν κοριτσάκι. Καθαρό πρόσωπο, ολόισια μαλλιά και μια σταθερή διάθεση. Μόλις, όμως, μπήκα στην πρώτη γυμνασίου και στις αρχές της εφηβείας όλα άλλαξαν. Μεταξύ αυτών και η σύσταση του προσώπου μου. Ξαφνικά άρχισα να βγάζω σπυράκια. Στο μέτωπο. Τότε χαιρόμουν αφού θεωρούσα ότι μεγαλώνω, όπως είναι στα αγόρια όταν βγάζουν δύο τρίχες και νομίζουν ότι έχουν αποκτήσει μουστάκι.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες γέμισε όλο το προσωπάκι μου με σπυράκια. Δεν ήταν και το καλύτερο θέαμα για εμένα κοιτώντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Η μητέρα μου προσπαθούσε να με παρηγορήσει λέγοντάς μου ότι αμέσως θα φύγουν αρκεί να κάνω υπομονή και ότι εκείνη απέκτησε ακμή μετά την εφηβεία. Μόνο που η μαμά μάλλον ήθελε να με καθησυχάσει αφού χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να περάσει.

Κατά τη διάρκεια των 11 χρόνων, περνούσα ώρες ατέλειωτες μπροστά στον καθρέφτη να κοιτάω τα σπυράκια μου. Δεν τα έσπαγα γιατί όπως είχα μάθει θα γινόταν χειρότερη η κατάσταση. Άλλωστε, δε χρειαζόταν να κάνω κάτι εγώ αφού από μόνα τους έκαναν το μπαμ.

 

Άλλοι απεχθάνονται τον οδοντίατρο, εγώ τον δερματολόγο. Πέρασα πολλά χρόνια εκεί, πολλές επισκέψεις. Νέες θεραπείες, νέες κρέμες και μόλις έβλεπα ότι έστω ένα σπυράκι μειωνόταν πετούσα από τη χαρά μου.

Όσο για τις επιτυχίες μου στο άλλο φύλο; Δεν τις λες και αρκετές αφού η αυτοπεποίθησή μου δεν ήταν στα καλύτερά της

Παρόλα αυτά, έμαθα κάτι πολύ βασικό που μου έχει περαστεί στο ασυνείδητο και στο DNA μου. Να προσέχω το πρόσωπό μου και να το φροντίζω. Να κάνω απολέπιση, να βάζω μάσκα, να το ενυδατώνω και να χρησιμοποιώ ειδικά καθαριστικά προσώπου. Το βασικότερο από όλα, είναι ότι ακόμα και αν είμαι σε κωματώδη κατάσταση από τη νύστα, θα αφαιρέσω το make up και θα βάλω την ενυδατική μου. Μια συνήθεια που τη συστήνω και σε εσάς κορίτσια. Εφαρμόστε τη και θα δείτε μεγάλες αλλαγές στο δέρμα σας.

Δραστικές λύσεις

Κάποια στιγμή και μετά από πολύ γκρίνια από την πλευρά μου, ο δερματολόγος μου σύστησε να πάρω ειδικά χάπια για την ακμή. Τότε ήμουν στα 19. Άρχιζα να ξεφλουδίζω σιγά σιγά και μερικά άλλα σιχαμερά πράγματα που προκαλούνται από την αγωγή ώστε να καθαρίσει το πρόσωπο από την ακμή. Εμένα δεν καθάρισε. Όχι γιατί δεν ακολουθούσα σωστά την αγωγή αλλά επειδή η αιτία της ακμής ήταν άλλη. Ορμονική.

Τότε ξεκίνησα μια άλλη αγωγή και περίμενα εναγωνίως τα αποτελέσματα. Σταδιακά άρχιζε να “καθαρίζει” το πρόσωπό μου.

Το πολυπόθητο όνειρο άρχισε να πραγματοποιείται. Θα έβλεπα επιτέλους το πρόσωπό μου χωρίς σπυράκια

Μετά από έξι μήνες είχα “καθαρίσει” εντελώς. Ήμουν 23 ετών. Μέχρι σήμερα δεν έχω κάποια έξαρση στα σπυράκια. Χαίρομαι κάποιες φορές όταν κοιτώντας με στον καθρέφτη συνειδητοποιώ το πριν και το μετά. Και μέσα από όλο αυτό αποκόμισα έναν beauty θησαυρό. Να προσέχω σαν τα μάτια μου την καθαριότητα του προσώπου μου.

Διάβασε επίσης στο Ladylike.gr

Τα βάσανα του μεγάλου στήθους

Τα βάσανα μίας κοντής