OPINIONS

Τα βάσανα μιας σκυλομάνας

Όλοι οι γυναίκες έχουν τα προβλήματά τους σε αυτή τη ζωή. Κάποια βάσανα, αν θες. Άλλες είναι κοντές και δεν φτάνουν να βάλουν τα ποτήρια στο ψηλό το ράφι πάνω από την κουζίνα (αληθινή ιστορία - το έχω δει με τα μάτια μου). Άλλες έχουν σγουρά μαλλιά και δεν μπορούν να πεταχτούν ούτε μέχρι το Παλαιό Φάληρο, γιατί η υγρασία καραδοκεί. Άλλες κάνουν 100 χρόνια δίαιτας. Άλλες είναι αδύνατες. Και άλλες έχουν pet που γαυγίζει.

Εγώ ανήκω στην τελευταία κατηγορία. Είμαι μία σκυλομάνα. Τώρα θα μου πεις “πώς γίνεται και αυτό είναι βάσανο κυρία μου;”. Πριν προλάβεις να με παρεξηγήσεις, ας προλάβω να πω ότι είμαι υπερήφανη για αυτό το τετράποδο 15κιλο τριχωτό πλάσμα και πως με το χέρι στην καρδιά μπορώ να πω ότι δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο, ακόμα και με ένα δίποδο χωρίς τρίχες, που κάπου κοντά στους 12 πρώτους μήνες της ζωής του θα με φώναζε “μαμά”.

Ο Bonno είναι η ζωή μου.

Όπως κάθε, όμως, κανακάρης έτσι και αυτός βασανίζει την καλή μανούλα. Ξετυλίγω, λοιπόν, τα βάσανά μιας σκυλομάνας, ακριβώς όπως τα βιώνω εγώ και πολλές άλλες.

1. Μισό λεπτό κάτι να σβήσω

Γεμίζεις τη μνήμη του κινητού σου με φωτογραφίες του και αναγκάζεσαι να σβήσεις μέχρι και το google maps. Καλύτερα να χαθείς στα στενά της Κοκκινιάς, παρά να μην έχεις να βλέπεις το “παιδί” σε κάθε πόζα.

2. Σιγά παιδί μου θα με ρίξεις

Όταν ακούει τη λέξη “βόλτα” ενθουσιάζεται λίγο παραπάνω (και πώς έπεσες κάτω από τις σκάλες βρε Γιώτα μου;”).

3. Η ματιά που σκοτώνει

Δεν μπορείς να βάλεις ούτε ψίχουλο στο στόμα σου χωρίς τύψεις, γιατί θα σε κοιτάει λες και έχει να φάει από τότε που η Ρούλα κατέβαινε με χάρη τα σκαλιά του δημαρχείου στη Σύρο.

Σε είχε φάει η τρίχα, μέχρι βέβαια που ανακάλυψες το Swiffer,, του οποίου οι ίνες παγιδεύουν τη βρωμιά και κατορθώνουν να αιχμαλωτίσουν έως το 75% των αλλεργιογόνων. Τώρα τις τρίχες τις τρώει το Swiffer. Χεχεχε (γελάω σατανικά).

5. Ούτε για poke δεν σε έχουν

Οι φίλοι σου σε έχουν κάνει unfollow-block-delete γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν για 1697η φορά τη φάτσα του Τουλούζ στο timeline τους.

6. Είναι ο άρχοντας του σπιτιού

Το σπίτι του ανήκει. Εσύ είσαι απλά μία φιλοξενούμενη, που του αλλάζει το νερό, του βάζει φαγητό και τον βγάζει φωτογραφίες.

7. Δεν καταλαβαίνει από Κυριακές και ρεπό

Τα σαββατοκύριακα σε ξυπνάει από τις εφτά το πρωί για να τον πας βόλτα και αφού σε ξυπνήσει εκείνος κοιμάται όρθιος.

Όταν ψάχνεις σπίτι έχεις βαρεθεί να διαβεβαιώνεις τον εκάστοτε σπιτονοικοκύρη για το ότι ο σκύλος σου δεν θα φάει το παρκέ, τα πόμολα, τα κουρτινόξυλα και το παιδί της γειτόνισσας.

9. Η γραφική της παραλίας

Στις διακοπές δεν είσαι από αυτές που λέει “όχι στα βαθιά Γιωργάκη”, αλλά από εκείνες που φωνάζουν “Τζακ άσε κάτω το μπαλάκι (του τένις).”

10. Κανένας δεν είναι σαν κι αυτόν

Μερικές φορές σε πείθει ότι είναι καλύτερος από το αγόρι σου και αυτό σε βάζει σε σκέψεις.

Κεντρική Φωτογραφία: Νίκος Μάστορας για Ohhh My Dog!