Συγγνώμη που άργησα τόσο πολύ βρε μαμά

Συγγνώμη που τα συνειδητοποίησα όλα αυτά τώρα.

Δεν είμαι και ο πιο εκδηλωτικός άνθρωπος στον πλανήτη βρε μαμά. Μικρή έτρεχα και σου έδινα φιλιά και αγκαλιές όλη την ώρα, το ξέρω. Μεγαλώνοντας πού χρόνος για εκδηλώσεις αγάπης και τρυφερότητες. Με έχει φάει το στρες και οι τρελοί ρυθμοί της καθημερινότητας. Με έχει φάει και το χαζό μου κεφάλι που δε με αφήνει να εκφράσω στους ανθρώπους μου αυτά που νιώθω. Γιατί; Ξέρω κι εγώ, αν ήξερα γιατί θα σου απαντούσα κάθε φορά που μου γκρινιάζεις πως έχω αλλάξει.

Σ'αγαπώ όμως βρε μαμά κι ας μη στο λέω συχνά.

Σ'αγαπώ κι ας σου φωνάζω όταν έχω νεύρα και δεν ξέρω σε ποιον άλλο να ξεσπάσω.

Σ'αγαπώ κι ας είμαι πολλές φορές άδικη μαζί σου και έχω αλλόκοτη συμπεριφορά.

Αχ και να ήξερες πόσες φορές σε έχω αναζητήσει τώρα που μένουμε χωριστά, πόσο διαφορετικά βλέπω πια τα πράγματα και πόσο έχω εκτιμήσει όσα έκανες για εμένα όλα αυτά τα χρόνια.

Άθελά μου τα θεωρούσα όλα δεδομένα. Πλέον όλα έχουν σημασία για εμένα. Από το τηλέφωνο που θα πάρεις για να δεις αν είμαι καλά, μέχρι το τάπερ που θα ξεκινήσεις να μου φέρεις για να μη χρειαστεί να μαγειρέψω μέσα στη μαύρη νυχτιά.

 

Συγγνώμη βρε μαμά που τα συνειδητοποίησα όλα αυτά τώρα που δε σε βλέπω καθημερινά. Συγγνώμη που έπρεπε να φτάσω σε αυτήν την ηλικία για να ακούσεις αυτά τα λόγια. Συγγνώμη που ακόμη και τώρα προτιμώ να στα γράψω παρά να στα πω face to face...

p.s: Εσύ που φέρεσαι περίεργα στη μητέρα σου και το μετανιώνεις, που δε βρίσκεις τον τρόπο να εκφράσεις αυτά που νιώθεις, που δεν της αφιερώνεις πολύ χρόνο και στο τέλος νιώθεις μαλάκας, φρόντισε να το κάνεις πριν είναι αργά. Κάν'το έτσι απλά, μια οποιαδήποτε ημέρα και μην περιμένεις τα γενέθλιά της, τη γιορτή της, τη γιορτή της μητέρας. Σε εσένα μιλάω ναι και σε εμένα ταυτόχρονα.

 

TAGS:

Δήμητρα Τσιγγενέ

Την βάφτισαν Δήμητρα αλλά προτιμά το dimi ή αλλιώς dimdim όπως την φωνάζουν οι φίλες της. Μην ακούσει να την φωνάξεις με το επίθετό της, βγάζει καπνούς από τα αυτιά (μα Τσιγγενέ; Σοβαρά τώρα;). Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδοψυχολογία στο Λονδίνο, παρόλα αυτά πάντοτε ονειρευόταν να ασχοληθεί με τον χώρο των media. Λατρεύει τα ταξίδια, το ατελείωτο shopping, τα μπαλόνια, το σινεμά, τις βόλτες δίπλα στη θάλασσα, τις εκπλήξεις και οτιδήποτε έχει πάνω unicorns. Δε ζει χωρίς μουσική και γλυκά. Δεν είναι καθόλου φυσιολογικό άτομο μιας και δεν πίνει ούτε καφέ, ούτε αλκοόλ. Α ναι, έχει κόλλημα με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη από μικρό παιδί (είπαμε δεν είναι φυσιολογικό κορίτσι, τι δεν καταλαβαίνεις;).

SHARE

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ