OPINIONS

Βραβείο: Ο μισογύνης της χρονιάς

Να διώξω το άγχος και τη σύγχυση είχα γράψει στο σημειωματάριο με τις αποφάσεις ζωής για τη νέα χρονιά. Το πήγαινα καλά. Είχα αποφύγει καυγάδες που άλλοτε θα βουτούσα σαν τρελή για να τσακωθώ. Είχα μείνει μακριά από κάθε είδους διένεξη και όταν ήμουν στο σπίτι άκουγα στο repeat Airstream - Electra μου είπαν είναι χαλαρωτική μουσική και γαληνεύει το πνεύμα. Όλα πήγαιναν καλά. Πέρασε ένας μήνας κι εγώ πιο ήρεμη από ποτέ. Μωρέ λες να τα καταφέρω;

Δευτέρα πρωί. Ξύπνησα με χαμόγελο, κατευθύνθηκα στην κουζίνα, ήπια ένα ποτήρι νερό και τράβηξα το χαρτάκι στο ημερολόγιο. 1 Φεβρουαρίου 2016. Πήγα στο γραφείο με τα πόδια γιατί είχε καταπληκτικό καιρό. Είχα όρεξη αν και Δευτέρα. ”Να διώξω το άγχος και τη σύγχυση” επαναλάμβανα από μέσα μου κάθε φορά που φλέρταρα με το ανέβασμα αίματος στο κεφάλι και τσουπ το γλίτωνα.

Έλα όμως που παρά τις υποσχέσεις και τις προσπάθειες υπάρχουν κάποιες αφορμές που δεν μπορείς να τις διαχειριστείς και οι φλέβες πάλλονται στις προσταγές του αφόρητου εκνευρισμού μου.

Και το βραβείο μισογύνης της χρονιάς απονέμεται με δόξες και τιμές στον Roosh Valizadeh. Μουτζώστε ελεύθερα. Ο εν λόγω συγγραφέας ηγείται ενός “κινήματος” που αποκαλεί “νεο-ανδρισμό” με βάση τον οποίο διακηρύττει πως οι γυναίκες είναι κατώτερες πνευματικά, υποστηρίζει πως θα πρέπει να επιτραπεί ο βιασμός και κατηγορεί άλλους άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με παχύσαρκες.

Μουτζώσατε ή ακόμα;

Το χαρτάκι που τράβηξα εγώ το πρωί από το ημερολόγιο έγραφε 1 Φεβρουαρίου 2016. Μήπως έπεσα σε σκιτζή βιβλιοπώλη και μου έδωσε της προηγούμενης χιλιετίας από λάθος; Μισό λεπτό να ρωτήσω δίπλα αν μετά το 2016 γράφει μ.Χ. ή π.Χ.

Όχι, κορίτσια ζούμε στο μ.Χ. Όχι, κορίτσια υπάρχουν ακόμα άντρες που πιστεύουν πως εξαιτίας του μορίου τους είναι ανώτεροι, προικισμένοι πνευματικά, ικανοί να διαφεντεύουν την κοινωνία και υποχρεωμένοι στο σύμπαν να υπερασπίζονται μέχρις εσχάτων την υπεροχή τους.

Μουτζώσατε ή ακόμα;

Στη σελίδα του Return Of Kings, σημειώνει πως οι άνδρες και οι γυναίκες είναι γενετικά διαφορετικοί, τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά.

Υπάρχουν ακόμα άντρες που πιστεύουν πως μία γυναίκα αποτελεί μονάχα τεκνοποιητική μηχανή με χειραγωγημένη συνείδηση, με μικρές ή καθόλου αντιστάσεις και σεξουαλικό αντικείμενο που ικανοποιεί τις ορέξεις του αρσενικού.

Ζουν ανάμεσά μας ή ζούμε ανάμεσά τους; Τι συμβαίνει; Είναι πολλοί περισσότεροι απ’ ό,τι νομίζεις. Είναι άντρες υπεράνω υποψίας. Είναι γιοι, μπαμπάδες, θείοι και αδερφοί. Είναι απλώς επικίνδυνοι.

Κάνουν σχέσεις, κάνουν οικογένεια, κάνουν παιδιά, κάνουν κακό σε όλες τις γυναίκες, τις μισούν. Λατρεύουν τον εαυτό τους, είναι παθιασμένοι με το εγώ τους, έχουν φοβίες που δεν ομολογούν, είναι αδύναμοι κι ας παριστάνουν τους δυνατούς, είναι πνευματικά ανάπηροι κι ας παρουσιάζονται ως φωστήρες του γένους.

Είναι εκείνος ο ενοχλητικός τύπος που μιλά υποτιμητικά για τη γυναίκα του και την αποκαλεί πουτάνα. Είναι εκείνος ο γείτονας που σχολιάζει βλέποντας στις ειδήσεις για τον βιασμό μίας 25χρονης ”καλά της έκαναν, σίγουρα τα ‘θελε”.

Είναι όλοι αυτοί που το ομολογούν ξεδιάντροπα κι άλλοι τόσοι που κινούνται σιωπηλά και μεθοδευμένα. Ανεξαρτήτως κατηγορίας είναι όλοι σιχαμένοι και τιποτένιοι.

Ο πολύ άντρας Roosh Valizadeh υποστηρίζει πως και οι άνδρες που κάνουν σεξ με χοντρές γυναίκες είναι υπαίτιοι για την διαιώνιση του γονιδίου της παχυσαρκίας, κάτι το οποίο είναι σαφώς πολύ σοβαρό και μεμπτό. Ο άνδρας θα πρέπει να επιλέγει τη γυναίκα με βάση την εμφάνισή της και μόνο.

Εκείνη η μούτζα που λέγαμε;

Και επειδή πια ο στόχος για ηρεμία και απαλλαγή στρες έχει κάνει περίπατο μπορώ να προχωρήσω και να ολοκληρώσω την ανάγνωση του ”νεοανδρικού” μανιφέστου. ”Το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης λύνεται με τη νομιμοποίηση του βιασμού εφόσον αυτή συμβαίνει σε ιδιωτικό χώρο”, είπε.

Το ιδεώδες υπεραρσενικό δε χρειάζεται κανάκεμα και υπομονή. Αυτός ο άνθρωπος δε θα αλλάξει. Αυτός ο άνθρωπος δε σε αγαπάει, ούτε και θα σε αγαπήσει ποτέ. Μην υπομένεις και μην παλέψεις να τον αλλάξεις. Του αξίζει να είναι μόνος.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άντρες που μισούν τις γυναίκες. Δυστυχώς θα υπάρχουν άντρες που θα συνεχίσουν να μισούν τις γυναίκες για πάντα. Ο μισογύνης της διπλανής πόρτας πρέπει να απαξιωθεί καθολικά.

Ένας λιγότερος φαιδρός τύπος. Ένας λιγότερος αφυής. Ένας λιγότερος μαυρόψυχος.

Μούτζα και φύγαμε.