OPINIONS

Πόσες φορές να επιστρέψεις στον πρώην σου, πια;

Με την Nicole την Scherzinger είμαι έξαλλη. Πάλι τα ίδια; Άνοιξα την Daily Mail να χαζέψω τα νέα του εξωτερικού και το πρώτο που είδα ήταν η είδηση της κοινής εξόδου της με τον Lewis Hamilton. Ούτε ξέρω πόσες φορές έχουν χωρίσει και πόσες ακόμα έχουν κάνει προσπάθεια επανασύνδεσης.

Νισάφι πια κούκλα μου. Και σαν την Nicole χιλιάδες. Ούτε μία, ούτε δύο. Γιατί από τα δικά μου νομίζεις δεν τα ξέρω. Για τη δεύτερη ευκαιρία δώσαμε το πράσινο φως, για την δέκατη τρίτη δε μίλησε καμία μας.

 

Το τραβάς από τα μαλλιά αλλά γιατί; Πόσες φορές να γυρίσεις και πόσες να συγχωρέσεις; Μετά το πρώτο ”δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τον Πάνο μου” ανοίγει ο ασκός του πήγαινε έλα. Και να μαζεύεις τα πράγματα, να ετοιμάζεις βαλίτσες, να σκίζεις φωτογραφίες και μετά να κολλάς τα κομματάκια για να μπει πάλι σε κορνίζα για το χολάκι της εισόδου.

Τον θέλεις, σε θέλει, πεθαίνεις, λιώνεις, λιώνει κι εκείνος αλλά κάτι στραβώνει και τελικά έχεις στενοχώρια που κοιμάστε χώρια. Τις πρώτες μέρες τα νεύρα πάνω από το κεφάλι. Τον βρίζεις και βγαίνεις για να μπεις ξανά σε ρυθμό φλερτ. Μετά την πρώτη εβδομάδα σε πιάνουν οι κλειστές σου, θέλεις να μένεις σπίτι και ξαπλώνεις στον καναπέ αγκαλιά με ένα παλιό φανελάκι του, που τότε το σιχαινόσουν γιατί είχε μία τρύπα στο αριστερό μανίκι.

Έχεις αρχίσει και ξεχνάς τις άσχημες στιγμές και μπαίνεις στον πειρασμό να συντάξεις μήνυμα, ούσα νηφάλια. ”Μωρό μου, μού λείπεις. Θέλεις να πάμε για ένα καφέ να συζητήσουμε;”

Λες και δε τα έχετε πει. Λες και δεν ξέρεις τι θα πείτε. Εσύ, εκεί. Επιμονή στο λάθος. Τελικά και με τα πολλά είστε πάλι μαζί. Το status στο Facebook επανήλθε, φίλοι και γνωστοί στα τηλέφωνα για να μεταφέρουν τα νέα κι εσύ στον έβδομο ουρανό.

Χαμόγελα, αγάπες, εκπλήξεις, κοινές έξοδοι, ταξιδάκι αναζωπύρωσης και το κακό δεν αργεί να έρθει. Θυμήθηκες πάλι την τρύπα στο αριστερό μανίκι και έτσι ξαφνικά δεν αντέχει ο ένας τον άλλο.

Άντε ξανά σκαρφάλωμα στο πατάρι για να βρεις το σακ βουαγιάζ, είναι και η σκάλα 5 κιλά. Κλάμα και οικειοθελείς αποχωρήσεις προς χάριν επιβίωσης.

Την πρώτη φορά συγχωρείσαι. Θέλησες να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη μήπως σου βγει σε καλό αλλά τη συνέχεια τί την ήθελες;

Πόσες φορές να γυρίσεις στον ίδιο άνθρωπο; Είναι ο ίδιος που αγάπησες και ο ίδιος που μίσησες όλες τις προηγούμενες φορές. Ο ίδιος. Καμία αλλαγή. Πώς περιμένεις  να έχετε ευτυχές τέλος όταν όλα γύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν;

Και επειδή δεν έχω το θάρρος να πάρω τη Nicole θα τα πω σε εσένα, μήπως και πιάσουν τόπο τα λόγια. Να κάνεις ό,τι νιώθεις αλλά χρυσό μου, υπάρχει ένα γιγαντιαίο αλλά που διαφοροποιεί την επιλογή της ευτυχίας από την κατάχρηση του συναισθήματος.

Πριν βάλεις όπισθεν καλό θα ήταν να αναλογιστείς γιατί έβαλες πρώτη και πάτησες γκάζι την προηγούμενη φορά που βρέθηκες συναισθηματικά ”γυμνή” από δική του υπαιτιότητα και δική σου αμέλεια.

Να σκεφτείς και να θέσεις τα παρακάτω ερωτήματα στο εαυτό σου. Πριν σηκώσεις το τηλέφωνο, πριν πληκτρολογήσεις τον αριθμό του, πριν το σηκώσει και ακούσεις τη φωνή του.

-Γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη;

-Γυρνάς γιατί δεν έχεις βρει κάτι άλλο;

-Γιατί χωρίσατε όλες τις προηγούμενες φορές;

-Γυρνάς για να μην είσαι πάλι η single της παρέας;

-Δεν είσαι σε θέση να ψάξεις κάτι νέο;

-Λες πως αποκλείεται να βρεις κάτι καλύτερο;

Μόλις δώσεις τις αληθινές απαντήσεις στον εαυτό σου. Πάρε τη σωστή απόφαση. Γυρνάς γιατί η αγάπη σου για εκείνον δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τίποτα ή γιατί δεν αντέχεις να είσαι μόνη; Μήπως η συνήθεια είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο; Πριν σιχαθείς κι εκείνον κι εσένα βρες τη δύναμη και πες όχι στα καλέσματα μίας ακόμα προσπάθειας.

Καλύτερα μόνη σου παρά με χάλια παρέα