VIRAL

Το πώς βλέπει αυτός ο άντρας το σώμα της μητέρας των παιδιών του, θα σου θυμίσει πόσο σπουδαία είσαι

Ένα παιδί φέρνει πολλές αλλαγές για μια γυναίκα. Πέρα από τα προφανή και το ότι πλέον αναλαμβάνεις να μεγαλώσεις έναν άνθρωπο, η σχέση με τον εαυτό σου δεν είναι πια η ίδια.

Οι αλλαγές που φέρνει μια εγκυμοσύνη στο σώμα μιας γυναίκας, την κάνουν πολλές φορές να νιώθει ξένη μέσα στο ίδιο της το κορμί. Εμφανίζονται ραγάδες, δίπλες, χαλαρότητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό ή καλό, είναι σίγουρα όμως διαφορετικό και άλλο από αυτό που είχες συνηθίσει.

Αν, λοιπόν, κι εσύ έχεις κοιταχτεί στον καθρέφτη νιώθοντας διαφορετική, πρέπει να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη. Ειδικά αν η γνώμη του συντρόφου σου είναι κάτι που σε ανησυχεί εξίσου με τη νέα εικόνα του κορμιού σου, το post της μαμάς, παρακάτω, θα σε κάνει να ταυτιστείς και να νιώσεις καλύτερα. Μετά, θα νιώσεις σπουδαία.

Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκες”, του είπα.

Το σώμα που ερωτεύτηκες ήταν σφιχτό, δεν είχα ραγάδες στην κοιλιά, ούτε στο στήθος μου. Το σώμα που ερωτεύτηκε χωρούσε σε στενά τζιν, μπορούσε να μπει σε ένα μαγαζί, να αρπάξει ένα νούμερο ρούχου και να φύγει, ξέροντας ότι θα του κάνει. Αυτό το σώμα τώρα δεν μπορεί να ψωνίσει σε αυτά τα μαγαζιά και φοράει κυρίως κολάν. Το δικό του κορμί έμεινε το ίδιο, αλλά το δικό μου άλλαξε εντελώς. Δεν είναι δίκαιο…

Στάθηκα μπροστά του, εξουθενωμένη και πληγωμένη, τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα. “Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκες”. Τότε εκείνος είπε “Έχεις δίκιο. Δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκα. Αντίθετα, είναι το σώμα μέσα στο οποίο μεγάλωσαν τα παιδιά μας, τα τάισε, τα φρόντισε, τα έφερε στη ζωή. Το σώμα σου είναι αυτό που ερωτεύομαι κάθε μέρα. Δεν ήξερα τι θα πει αγάπη, μέχρι που είδα αυτό το σώμα και ανακάλυψα όλα όσα μπορεί να κάνει, οπότε σ’ ευχαριστώ”.

Μην ντρέπεσαι γι’ αυτό που έχεις ή για το πώς είναι το σώμα σου μετά τη γέννα. Υπάρχει άπλετος χρόνος να μην ξαναφάς κέικ στο μέλλον, αλλά για την ώρα, απόλαυσε τις στιγμές που ζεις και το γεγονός ότι δημιούργησες κάτι που αξίζει κάθε ραγάδα και κάθε δίπλα πάνω σου.

Αν χρειαζόσουν κάποια υπενθύμιση, αυτή είναι πως το σώμα που έχεις τώρα, αξίζει όλη την αγάπη του κόσμου κι ακόμα περισσότερη.