VIRAL

Δύο φωτογραφίες εξηγούν τι ακριβώς είναι η επιλόχειος κατάθλιψη, με ένα σημαντικό μήνυμα

Η Κathy Di Vincenzo μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο facebook δύο φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν την πραγματική διάσταση της επιλόχειου κατάθλιψης, μια κατάσταση για την οποία σπάνια μιλάει κανείς, αφού συνήθως προτιμάμε να δείχνουμε την πιο όμορφη πλευρά της μητρότητας.

[…] Η αλήθεια είναι πως και οι δύο εικόνες αντιπροσωπεύουν τη ζωή μου, σε διαφορετικές μέρες. Βέβαια, θα μοιραζόμουν άνετα μόνο μία από αυτές τις δύο πραγματικότητες και αυτό είναι το πρόβλημα. Το μόνο πράγμα που είναι πιο εξουθενωτικό από το να έχεις αυτό το σύνδρομο, είναι να προσποιείσαι καθημερινά πως δεν το έχεις. Κάνω διπλάσιο κόπο να κρύψω αυτή την πραγματικότητα από εσάς επειδή φοβάμαι πως θα σας κάνει να νιώσετε άβολα. Φοβάμαι ότι θα σκεφτείτε πως είμαι αδύναμη, τρελή, απαίσια μαμά, ή άλλα τόσα εκατομμύρια πράγματα για τα οποία με έχει πείσει το μυαλό μου και ξέρω πως δεν είμαι η μόνη που το σκέφτομαι αυτό.

Πρέπει να σταματήσουμε να υποθέτουμε πως η περίοδος μετά τη γέννα είναι πάντα ονειρεμένη γιατί για 1 στις 7 δεν είναι. Πρέπει να αρχίσουμε να ρωτάμε όλους αυτούς τους νέους γονείς πώς τα πάνε, αλλά σε πιο ουσιαστικό βαθμό απ’ ο,τι κάναμε ως τώρα. […] Πρέπει να σπάσει η σιωπή και να μοιραστούμε τις ιστορίες μας, γνωστοποιώντας έτσι και στους άλλους ότι δεν είναι μόνοι. […] Σε περίπτωση που δεν σου το έχει πει κάποιος, κάνεις καταπληκτική δουλειά. Σε αγαπούν και αξίζεις πολλά. Δεν είσαι μόνη.