VIRAL

Αυτή η δρομέας συνεχίζει να κυνηγά τα όνειρά της, ενώ είναι έγκυος. Γιατί όχι;

Οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν πως την περίοδο της εγκυμοσύνης, η ζωή τους πρέπει να μπει σε παύση, αλλά η Alysia Montano απέχει αρκετά από αυτή την κατηγορία.

Πρόκειται για μια 31χρονη δρομέα, η οποία περιμένει το δεύτερο παιδί της τον Νοέμβριο και συνεχίζει να αγωνίζεται παρόλο που βρίσκεται στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Στον τελευταίο της αγώνα μάλιστα, φόρεσε λουλούδια στα μαλλιά και ένα crop top με τη Wonder Woman, αφήνοντας εκτεθειμένη την κοιλίτσα της.

 

Το 2014, η Alysia είχε επίσης τραβήξει τα βλέμματα, όταν έτρεξε ενώ ήταν στον όγδοο μήνα εγκυμοσύνης της, στο πρώτο της παιδί. Μπορεί να μην κέρδισε εκείνον τον αγώνα, αλλά καθόλου δεν την ένοιαξε, αφού μπόρεσε να αποδείξει έμπρακτα ότι και οι έγκυες γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να τρέχουν και να γυμνάζονται χωρίς να κάνουν κακό στον εαυτό τους ή το μωρό τους.

#motivationmonday #shecan Photo cred: ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alysia Montaño (@alysiamontano) στις

 

Στα θέματα της ασφάλειας, η επίσημη θέση των γιατρών είναι πως είναι γενικά ασφαλές για τις υγιείς γυναίκες να γυμνάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφόσον δεν υπάρχουν επιπλοκές. Το τρέξιμο, βέβαια, μπορεί να είναι λίγο άβολο για τις έγκυες, αλλά οι επαγγελματίες δρομείς ενθαρρύνονται από τους γιατρούς τους να συνεχίσουν να τρέχουν.

Όπως λέει και η Alysia, ακούει το σώμα της και ξεκουράζεται τις μέρες που το έχει ανάγκη.