ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ακούσει η κόρη σου από εσένα

Φίλη μου, το νου σου! Αυτές τις εκφράσεις πρέπει να αποφεύγεις να τις λες μπροστά στα παιδιά σου και ειδικότερα στην κόρη σου.

Αυτή είναι κακή φωτογραφία

Είναι λογικό να έχουμε φωτογραφίες που δεν μας κολακεύουν. Λίγο η κακή γωνία, το λάθος βάψιμο, τα φώτα είναι αρκετά για μη βγεις όπως θα επιθυμούσες. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι ότι πρόκειται για αποτύπωση αναμνήσεων. Λέγοντας ότι πρόκειται για μια κακή φωτογραφία μηδενίζεις τη χαρά των αναμνήσεων που είχατε τη στιγμή της λήψης. Επιπλέον, με το να κρίνεις μια φωτογραφία μεταδίδεις στην κόρη σου να είναι σκληρή κριτής με τον εαυτό της.

Αυτό το φαγητό είναι τόσο παχυντικό

Όταν τρως σε λογικά πλαίσια και με μέτρο, μπορείς να καταναλώσεις τα περισσότερα είδη τροφών ακόμη και junk food. Τι να αποκαλείς ένα φαγητό τρομερά παχυντικό δημιουργείς την ιδέα στο παιδί σου (και πόσω μάλλον στην κόρη σου) ότι αν φάει τέτοια τρόφιμα θα αποτελεί ντροπή ή μια κακή πράξη. Παράλληλα, αυξάνεις την εντύπωση ότι μεγάλο ρόλο στην αξία κάποιου παίζουν τα κιλά του. Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις εκφράσεις που σχετίζονται με το κατά πόσο υγιεινό ή όχι είναι ένα φαγητό.

Δεν έχω τίποτα να φορέσω

Μια από τις κλασικότερες εκφράσεις που χρησιμοποιούμε οι γυναίκες. Αν είσαι μητέρα, όμως, θα πρέπει να προσέξεις διότι όταν ακούν αυτό τα παιδιά σου, θεωρούν ότι τίποτα δεν ταιριάζει πάνω σου. Ως συνέπεια και εκείνα δε θα εκτιμούν τα όσα έχουν.

Προτίμησε να δοκιμάζεις ρούχα όταν τα παιδιά δε βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εσένα και προτίμησε τις ανασφάλειες σου να τις συζητήσεις με τις φίλες σου.

Πηγή: MindBodyGreen