ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Μαμάδες θηλάζουν και το φωνάζουν με brelfies

Νέες μαμάδες, παίρνουν το κινητό στο χέρι και φωτογραφίζονται μαζί με το μωρό τους, την ώρα του θηλασμού. Αυτή είναι η νέα social media μόδα #brelfies και έχει υποστηρικτές αλλά και εχθρούς.

Από τη μία, οι μαμάδες που ποζάρουν και μοιράζονται τις φωτογραφίες τους, υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο προάγουν τον θηλασμό και “μάχονται” για να μην κατεβαίνουν οι φωτογραφίες τους από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με καταγγελία, στο παρελθόν, το Facebook είχε κατεβάσει σχετική φωτογραφία, κρίνοντας την ως ακατάλληλη. Συγκεκριμένα, η Kaya Wright είχε διαπιστώσει ότι το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είχε σβήσει το στιγμιότυπο που είχε δημοσιεύσει στην κλειστή ομάδα Liverpool Community BAMBIS, με το μωρό της να την θηλάζει.

“Το Facebook έλεγε ότι η εικόνα είχε αναφερθεί ως γυμνό αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε κάτι τέτοιο. Μετά απογοητεύτηκα στη σκέψη ότι κάποιος στην ομάδα, έκανε αναφορά” σημειώνει η Wright στη Liverpool Echo.

Πάντως, στους κανονισμούς του, το Facebook αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν θεωρεί ακατάλληλο τέτοιο περιεχόμενο. Αντίστοιχα και το Instagram.

 

Οι εχθροί των brelfies υποστηρίζουν ότι δε χρειάζεται πια να φωτογραφίζονται όλα και τονίζουν τη σημασία τις ιδιωτικότητας μερικών στιγμών. Παράλληλα, εκφράζουν τις ενστάσεις τους, σχετικά με την έκθεση των μωρών στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Εσένα ποια είναι η γνώμη σου, κοιτώντας μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί με αυτό το hashtag;