ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Πώς επιδρά το μπουγέλο στη διάθεση;

Αν είσαι μαμά ξέρεις καλά τι σημαίνει για το μικρό σίφουνα στο σπίτι η μέρα αποφοίτησης για την επόμενη τάξη. Αν είσαι παιδί σχεδόν σε ζηλεύουμε που ζεις έστω μια μέρα από τη ζωή σου παίζοντας μπουγέλο. Αν δεν έχεις παιδί κι απλώς έπεσες πάνω στο κείμενο, ώρα να νιώσεις ένα τέτοιο, οργανώνοντας εσύ μπουγέλο με φίλους και γνωστούς. Τι, δεν ξέρεις πώς επιδρά το μπουγέλο στη διάθεση; Ώρα να μάθεις.

Η ευεργετική επίδραση του νερού πάνω μας θα μπορούσε να διδάσκεται σε μάθημα στα σχολεία. Άνθρωποι κι ειδικοί της ΕΥΔΑΠ να μας μιλούν για την αναγκαιότητά του χωρίς να το θεωρούμε κάτι δεδομένο, καθώς δεν υπάρχει κάτι πιο μαγικό από το νερό που κυλάει με δύναμη ή τρυφεράδα πάνω στην επιδερμίδα.

Η επαφή μας μαζί του λειτουργεί τελείως τονωτικά κι αναζωογονητικά, όποια στιγμή κι αν γίνει. Γι’ αυτό και το μπουγέλο είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό μπορεί να συμβεί σε όλους μας (μικρούς και μεγάλους).

 

Τα δικά μου παιδιά και φέτος το έζησαν ή καλύτερα το απόλαυσαν. Λίγο πριν πακετάρουν τα παλιά βιβλία για την ανακύκλωση, πριν κλείσουν στο πατάρι στρες και αγωνίες του Γυμνασίου, έδωσαν ραντεβού για τα γνωστά μπουγελώματα. Τα λυτρωτικά, τα ξέγνοιαστα και τα πιο διασκεδαστικά όλων.

Με περίσσιο πάθος και ασύλληπτη χαρά, ρίχνοντας νερό ο ένας στον άλλον, τόνωσαν όνειρα κι ηθικό. Έτσι απλά έδωσαν ραντεβού για το αύριο, για το παρακάτω, για το μετά, διασκεδάζοντας το τώρα. Κάτω από το δυνατό ήλιο και φλερτάροντας με τις επιθυμίες τους να αγωνιστούν και να νικήσουν βούτηξαν στα βαθιά των φόβων τους.

Έμαθαν τις ανάσες τους, τη στιγμή που μια νερόμπομπα έπεφτε στο κεφάλι τους. Έψαξαν τα αντανακλαστικά τους το λεπτό που το νεροπίστολο τους στόχευε. Και κατάλαβαν ότι το νερό είναι ένα διαθέσιμο όπλο που αποκτάει μαγικές διαστάσεις στα χέρια τους.