ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η μητρότητα φέρνει τεράστιες αλλαγές στο σώμα ακόμα κι αν είσαι επαγγελματίας αθλήτρια

Αν βρεις κάποια γυναίκα που θα σου πει ότι η μητρότητα δεν επέφερε καμία αλλαγή στο σώμα της, τότε μάλλον σου λέει ψέματα ή από τύχη έχεις πέσει στην πιο απίθανη περίπτωση. Η γέννηση ενός παιδιού, εφόσον έγινε συνειδητά, δεν μπορεί παρά να αποτελεί χαρά για μία γυναίκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο ότι μαζί με το παιδί δεν έρχονται κι ένα σωρό άλλες αλλαγές στη ζωή της μητέρας, με πρώτη εκείνη στο σώμα της.

Οι ραγάδες, η χαλάρωση του δέρματος, η κυτταρίτιδα δεν κάνουν διακρίσεις στην περίπτωση της μητρότητας, ακόμα και αν είσαι αθλήτρια, όπως η Stephanie Rothstein Bruce που είναι επαγγελματίας δρομέας επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων και η οποία, αφού είδε το σώμα της να αλλάζει εξολοκλήρου μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της δημόσια και να γίνει έμπνευση για πολλές ακόμα γυναίκες.

Έτσι, δημιούργησε στο προφίλ της στο instagram το hashtag #journeywithsteph, ενημερώνοντας τους followers της για τις αλλαγές που βίωσε από τη στιγμή της γέννησης του πρώτου της παιδιού έως και τις μέρες που ακολούθησαν το διάλειμμά της από τις επαγγελματικές προπονήσεις.

 

Είναι μια διαδρομή που δεν συζητιέται συχνά δημοσίως, καθώς οι γυναίκες αντιλαμβάνονται εμάς τις επαγγελματίες αθλήτριες ως υπερηρωίδες με τα τέλεια κορμιά ακόμα και μετά τη γέννα, κάτι που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα“, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της η δρομέας, ενώ για καιρό αναρτούσε φωτογραφίες από το πώς ήταν εκείνη την επιλόχια περίοδο το άλλοτε γραμμωμένο στομάχι της.

 

Οι δημοσιεύσεις της στο instagram από εκείνες τις μέρες είναι συγκινητικές και εμπνέουν κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε ανάλογη θέση με εκείνη ή έχει βρεθεί στο παρελθόν. Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες της, στην οποία φαίνεται το αλλαγμένο της στομάχι αλλά και τα πολύ δυνατά της πόδια, γράφει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: “Όταν κοιτάζω κάτω, βλέπω ουλές που ήρθαν για να μείνουν, μύες που έχουν ανάγκη από συνεχή ενδυνάμωση, πόδια γεμάτα δύναμη και πέλματα έτοιμα να πετάξουν!“.

When I look down I see stretch marks that are here to stay, ab muscles that need continued strengthening, legs that are powerful, and feet that are ready to fly! #trackseason #timetofly #flystyle

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Rothstein Bruce (@stephrothstein) στις

 

Υπάρχει καλύτερη τροφή για σκέψη από αυτή τη φράση, σ’ έναν κόσμο γεμάτο ενοχές και body shaming άνευ λόγου και αιτίας; Μάλλον όχι.