WELLNESS

Πώς θα αντιμετωπίσεις τη ζήλια σου

Ξέρεις ότι είσαι παράλογη, ξέρεις πως έχει δίκιο, αλλά δεν το παραδέχεσαι και αφήνεις τη ζήλια να σε τρώει. Ε ναι κυρία μου φταις.

Από την Σάββια Σιάτη

Πρέπει να βρεις αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι, να φτάσεις στην ρίζα των συναισθημάτων σου. Φταίει το ότι ”έφαγες” κέρατο από τον Χρήστο παλιά; Ότι είσαι ανασφαλής σαν χαρακτήρας; Ότι με αυτόν που είσαι κάτι δεν πάει καλά; Ότι δεν έπρεπε να σου αποκαλύψει το παρελθόν του; Ή ότι δεν σου αρέσει να βγαίνεις με έναν άντρα που έχει πολλές φίλες; Και πριν προλάβεις να απαντήσεις σε όλα αυτά κάνε και ένα quiz για να σιγουρευτείς αν όντως είσαι ζηλιάρα (μην διαβάζεις και τσάμπα) 

 

Όποιος και να είναι ο λόγος, για να ”θεραπεύσεις” την ζήλια σου θα πρέπει να καταλάβεις από πού προέρχεται.

 

Δεν έχει καθρέφτη για αυτά, δεν μπορεί κανείς να σου δείξει πόσο ανόητη είσαι. Αν είσαι ο τύπος που παίρνει συνέχεια τηλέφωνα και στέλνει μηνύματα για να δεις που είναι, με ποια και τι κάνει, πρέπει κι αυτός να σου κάνει το ίδιο, να δούμε αν θα το αντέξεις. Μετά από λίγες μέρες θα συνειδητοποιήσεις πόσο ενοχλητική και παράλογη είσαι. Και επειδή δεν θέλεις να φτάσεις σε αυτό το σημείο, να ζηλεύεις παράφορα το σύντροφό σου άκου καλά:

Πάρε βαθιές ανάσες και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ηρεμήσεις

 

Με το συναίσθημα της ζήλιας γίνεσαι άλλος άνθρωπος, θολώνεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις γι αυτό, όταν συμβεί κάτι που θα σε κάνει να ζηλέψεις, είναι να μην πεις τίποτα. Αν μιλήσεις θα πεις λόγια που δεν πρέπει, ενώ αν ηρεμήσεις και σκεφτείς πιο λογικά θα δεις και την δική του πλευρά. Τώρα, αν περάσει κανένα μισά άωρο, δεν αντέχεις  και πιστεύεις πως ακόμα δεν έχει δικαιολογία έχεις το ελεύθερο από εμάς να το βγάλεις από μέσα σου το θυμό. Δίκιο θα έχεις.

Άλλαξε τις βάσεις στην σχέση σου

Έχετε δώσει λάθος βάσεις, εντυπώσεις και αυτό δεν σου ταιριάζει. Λοιπόν, κάνε μια ήρεμη συζήτηση για πράγματα που δεν σου αρέσουν και δεν του αρέσουν. Να αλλάξει τις πράξεις που σε ενοχλούν ή ακόμη να δεχτείς εσύ τις δικές του και να βρεις τρόπο να τις αντιμετωπίσεις.

Δέξου πως η αβεβαιότητα είναι κομμάτι κάθε σχέσης

Πρέπει να δεχτείς ότι κάποια πράγματα σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν και πως έτσι θα είναι πάντα. Απλά κάποιοι μπορούν να το αντιμετωπίσουν ή δεν το δείχνουν και άλλοι όχι. Μην αφήσεις να ”φαγωθεί” η σχέση σου από κάτι τέτοιο.

Βρες τους λόγους που έχεις για να τον εμπιστεύεσαι και τους λόγους που δεν έχεις

 

Όταν είσαι ήρεμη, χωρίς νεύρα και μάτι που γυαλίζει, τότε πάρε μολύβι και χαρτί. Γράψε αυτά που κάνει καθημερινά, αυτά που δεν σε εκνευρίζουν και σε κάνουν να του έχεις εμπιστοσύνη. Και δίπλα γράψε τι σε κάνει να ζηλεύεις. Την κάθε του κίνηση. Μετά από αυτό θα ξέρεις αν εσύ έχεις το πρόβλημα ή ο άλλος.

Δεν είναι ιδιοκτησία σου

Αν θέλεις να έχεις κάποιον κάτσε σήκω και σήκω κάτσε, τότε πάρε ένα κατοικίδιο και εκπαίδευσέ το. Ο σύντροφος σου είναι το ίδιο ελεύθερος με εσένα. Θα πρέπει να καταλάβεις πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να σε σέβεται, όχι να μην τον αφήνεις να μιλήσει στην ξαδέλφη του ή να πάει για καφεδάκι με τους φίλους του. Θα δεις πως αν δεχτείς κάποια πράγματα όλα θα δείχνουν καλύτερα. Εκτός και αν στο μέλλον θέλεις να σε καταχωρήσει στο μυαλό του ως μία από τις πιο διαβολικές γυναίκες που έχει γνωρίσει.

Πρόλαβε, πριν σου γυρίσει μπούμερανγκ

Και τι εννοώ! Εάν συνεχίσεις να έχεις τέτοια συμπεριφορά μετά θα μάθει τις αντιδράσεις σου, θα σου κρύβει πράγματα και θα σε φοβάται. Θα έρθει μια μέρα που θα καταλάβεις πως φοβάται να σου μιλήσει και μπορεί κι αυτός να έχει τις ίδιες απαιτήσεις από εσένα. Θα σου άρεσε να μην μπορείς να πας για ψώνια μήπως και σου μιλήσει ο κουλουρτζής που θα συναντήσεις;

Μπορεί να σε ανέχεται αλλά αν δεν κάνεις άμεσα κάτι, το πιο πιθανόν είναι να φτάσεις στον χωρισμό. Οι άνθρωποι χρειάζονται κατανόηση και ελευθερία.