ΕΡΕΥΝΑ

Όσο και να λες ότι δε σε ελκύουν οι γυναίκες, δεν μπορείς να είσαι “απόλυτα straight”

Το να δηλώνεις straight ή gay, έχει αποτελέσει εδώ και δεκαετίες τη βασική γραμμή διαχωρισμού των σεξουαλικών προτιμήσεων ανδρών και γυναικών. Μια νέα έρευνα όμως, ήρθε να κάνει κάπως πιο θολά τα νερά αυτά του διαχωρισμού και προσπαθεί να εξαλείψει τους αυστηρούς ορισμούς της σεξουαλικότητας.

Η έρευνα υποστηρίζει, λοιπόν, ότι δεν υφίσταται ο straight άντρας ή η straight γυναίκα.

Οι ερευνητές έδειξαν σε άνδρες και γυναίκες διάφορα είδη πορνογραφικού υλικού. Αντί να τους ζητήσουν να το σχολιάσουν, βασίστηκαν περισσότερο στις αντιδράσεις του σώματός τους στο σεξουαλικό υλικό. Συγκεκριμένα στη διαστολή της κόρης του ματιού, που αποτελεί ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.

Οι κόρες στα μάτια των γυναικών διαστάλθηκαν και όταν έβλεπαν μια γυναίκα και έναν άντρα να κάνουν σεξ, αλλά και στις λεσβιακές σκηνές. Οι gay γυναίκες ερεθίστηκαν περισσότερο με το φύλο που προτιμούν.

Παράλληλα όταν οι straight άντρες έβλεπαν την εικόνα μιας γυναίκας να αυνανίζεται, ερεθίζονταν όπως ήταν αναμενόμενο. Ταυτόχρονα όμως οι κόρες τους διαστέλλονταν και στη θέα ενός άντρα που αυτοϊκανοποιείται. Έτσι απέδειξαν με στοιχεία φυσιολογίας ότι οι άντρες δε μπορούν να είναι ούτε gay, ούτε straight, ούτε bi.

H έρευνα υποστηρίζει ότι αν και η ιδέα της αμφιφυλοφιλίας ως νόρμα γίνεται όλο και πιο αποδεκτή όταν πρόκειται για γυναίκες, οι άνδρες εξακολουθούν να παλεύουν με το πατριαρχικό στίγμα.

Απελευθερωθείτε αγόρια, κάντε αυτό που νιώθετε.