SEX

Τι κοινό έχει το σεξ με το sudoku;

Sudoku για γερή μνήμη και πνευματική διαύγεια συστήνουν οι επιστήμονες. Οι έρευνες επανειλημμένα επιβεβαιώνουν πως η επίλυση Sudoku, τα παζλ και τα σταυρόλεξα αποτελούν φυσική άσκηση για τον εγκέφαλο. Και ξαφνικά πιάσαμε όλοι το στυλό κι αρχίσαμε να λύνουμε. Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά υπάρχει και πιο απολαυστικός τρόπος να δυναμώσεις το μυαλό σου αντί να πονοκεφαλιάζεις που δεν βρίσκεις το 5 κάθετα.

Σεξ.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς (Archives of Sexual Behaviour), οι γυναίκες που είναι δραστήριες στον σεξουαλικό τομέα, εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις στη μνήμη και ειδικά στη βραχυπρόθεσμη, η οποία σχετίζεται με την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών.

Η δημοσίευση στηρίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο McGill του Καναδά. Συμμετείχαν 78 γυναίκες ηλικίας 18-29 ετών οι οποίες, αφού απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για την ερωτική τους ζωή, υποβλήθηκαν σε τεστ μνήμης, τα οποία αφορούν την απομνημόνευση και την ανάκληση προσώπων, πραγμάτων και λέξεων μέσα από εικόνες. Οι γυναίκες που έκαναν πιο συχνά σεξ τα πήγαν καλύτερα στα τεστ και κάπως έτσι βγήκε το συμπέρασμα, επιβεβαιώνοντας μια αντίστοιχη θεωρία που έρχεται από παλιά και υποστηρίζει ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα διεγείρει τον ιππόκαμπο, δηλαδή το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών από τη βραχυπρόθεσμη στη μακροπρόθεσμη μνήμη και που προωθεί την ανάπτυξη των νέων κυττάρων.

Μην ξεχνάς λοιπόν, κάνε σεξ.