SEX

5 καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν να θες συνέχεια σεξ

Λένε ότι η συνήθεια σκοτώνει τον έρωτα. Ότι η ρουτίνα «νεκρώνει» την ερωτική διάθεση. Ως ένα βαθμό αυτό ισχύει, ειδικά όταν η καθημερινότητα είναι γεμάτη με άγχος, δουλειά, νεύρα και αδιαφορία. Αλλά να σου πω κάτι, όλοι μέσα σε μία καθημερινότητα ζούμε, και ορισμένοι μια χαρά τα καταφέρνουν. Οι συνήθειες, όταν είναι καλές, στην επαναληψιμότητά τους μπορούν να κάνουν μεγάλο καλό στον ερωτικό τομέα.

Αν δεν ίσχυε αυτό, τα ζευγάρια που κάνουν πολύ σεξ, κι άρα το «συνηθίζουν» θα 'πρεπε να βαριούνται πιο εύκολα. Όπως ξέρεις όμως, το αντίθετο συμβαίνει. Εκείνοι που το αφήνουν, τους αφήνει.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο που ήθελα ώστε να σου πω ότι υπάρχουν πράγματα που αξίζει να κάνεις συχνά αν όχι καθημερινά, ώστε το σεξ να είναι κάτι που θα θες να κάνεις ξανά και ξανά.

Φάε σωστά

Τι σχέση έχει το σπανάκι, η μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι πιπεριές, το τζίντζερ, οι μπανάνες, οι πατάτες, ο σολομός με το σεξ; Φαντάσου τη λίμπιντό σου σαν μία ερωτική μηχανή που όταν τη φουλάρεις με σωστές τροφές- όπως οι παραπάνω- εκείνη δουλεύει ακόμα καλύτερα. Όταν τρως σωστά, έχεις περισσότερη ενέργεια, λιγότερη χοληστερόλη, περισσότερη αιμάτωση στις σωστές περιοχές, καλή υγεία κι άρα ωραία ψυχολογία.

Χωρίστε τις δουλειές του σπιτιού

Όταν έχεις να κάνεις τα πάντα κι εκείνος τίποτα, λογικό είναι να γίνεσαι έξαλλη και να μην έχεις καμία απολύτψς διάθεση για «μούμπλε μούμπλε». Δεν είναι τυχαίο που οι άντρες που βοηθούν τη σύντροφό τους στις δουλειές του σπιτιού κάνουν περισσότερο σεξ.

Διεκδικήστε το χώρο σας

Μπορεί να είναι μία γάτα, ένας σκύλος ή ένα παιδί. Με ό,τι κι αν ζείτε μαζί, το δωμάτιό σας πρέπει να είναι όσο γίνεται ο προσωπικός σας χώρος κι όχι κέντρο διερχομένων. Να σας βγάζει έναν ρομαντισμό, μια λαγνεία κι όχι να είναι φορτωμένο σαν αποθήκη. Να κλείνετε την πόρτα, η ιδιωτικότητα είναι «πνεύμονας» για το ζευγάρι, ειδικά εκείνο που είναι μαζί καιρό.

Κάνε γυμναστική, πάλι τα ίδια θα λέμε;

Από τα βασικά πράγματα που ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας. Η σωματική άσκηση ενισχύει την ερωτική διάθεση και το επιβεβαιώνουν πολλές έρευνες. Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες που έπαιρναν αντικαταθλιπτικά. Όσες ίδρωναν τρεις φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά (στη γυμναστική), όλως τυχαίως ίδρωναν και στο κρεβάτι τους πιο πολύ- if you know what I mean-. Η σωματική άσκηση παράγει ενδορφίνες, άρα χαρά, άρα καλή διάθεση, άρα πιο «ανοιχτή» στο σεξ. Αν θες τη γνώμη μου, κάνε αερόβια. Χορό ας πούμε.

Μίλα του

Τελευταίο αλλά ίσως πρώτο στη λίστα. Η επικοινωνία φίλη μου. Αν δεν έχεις επαφή με τον σύντροφό σου, αν η καθημερινότητά σου δεν είναι γεμάτη από κουβέντες, συζητήσεις, λόγια αγάπης, ενδιαφέρον για εκείνον κι εκείνος για σένα, τότε πώς να θες να κάνεις σεξ μαζί του;