SEX

Τα 7 πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα των ζευγαριών σήμερα

Αν σε προβληματίζουν διάφορα γύρω από τη σεξουαλική ζωή της σχέσης σου, μην ανησυχείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είσαι μόνη. Χιλιάδες ζευγάρια έχουν πολλά θέματα σε σχέση με το σεξ και να είσαι βέβαιη πως υπάρχουν λύσεις. Παρακάτω, θα διαβάσεις τα συχνότερα από αυτά.

1. “Το μυαλό μου δε σταματάει να σκέφτεται άλλα πράγματα”

Όσο περισσότερες υποχρεώσεις και ανησυχίες έχεις, τόσο περισσότερα θα σε απασχολούν. Οι έγνοιες δεν κάνουν διακρίσεις στο πότε θα σε ενοχλήσουν. Φρόντισε να βάζεις ένα πρόγραμμα – όσο αντισεξουαλικό κι αν ακούγεται – ώστε να είσαι προετοιμασμένη ότι θα κάνεις σεξ, κι ίσως τότε να μπορείς πιο εύκολα να αφεθείς.

2. “Πρέπει πάντα να κάνω εγώ την αρχή”

Εξήγησέ του πως το να σε πλησιάζει περισσότερο θα σε κάνει να νιώθεις περισσότερο ποθητή στα μάτια του, γεγονός που θα σας φέρει πιο κοντά και θα σας κάνει να δεθείτε πιο πολύ. Δε γίνεται να είναι μονόπλευρα αυτά τα πράγματα.

3. “Πού πήγαν τα προκαταρκτικά;”

Απλά οδήγησέ τον με το χέρι σου. Το μόνο σίγουρο είναι πως είσαι με κάποιον που θέλει να σε δει να απολαμβάνεις όσα σου κάνει (αλλιώς γιατί είσαι μαζί του;). Δείχ’ του λοιπόν τον δρόμο και θα καταλάβει.

4. “Το σεξ μας δεν έχει καθόλου συναίσθημα”

Αν κάνετε πάντα άγριο ή “άδειο” σεξ, τότε πρέπει να δουλέψεις την οικειότητα και την τρυφερότητα που έχετε εκτός κρεβατοκάμαρας. Κράτα του πάλι το χέρι όπως πρώτα, αγκάλιαζέ τον περισσότερο, κάντε χάδια και αγάπες όπως τον παλιό, καλό καιρό.

5. “Από τότε που κάναμε παιδιά η σεξουαλική μας ζωή έχει καταστραφεί”

Αυτό συνήθως έχει να κάνει με ανεκπλήρωτες ανάγκες μέσα στο ίδιο το ζευγάρι και όχι με το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά. Φυσικά και τα περισσότερα ζευγάρια βρίσκουν το χρόνο και τον τρόπο να είναι και αντρόγυνο και όχι μόνο γονείς.

6. “Δεν του αρέσει να μου κάνει στοματικό”

Εξήγησέ του κατά τη διάρκεια του σεξ πόσο αρέσει σε σένα και προσπάθησε να τον πείσεις ότι μπορεί να το κάνει καλά. Παράλληλα υποσχέσου κάτι που αρέσει και σε εκείνον πολύ σαν αντάλλαγμα. Σιγά – σιγά δε θα χρειάζεται να υπόσχεσαι δωράκια για να σε ικανοποιεί. Θα το πάρει το μήνυμα.

7.  “Δεν κάνουμε αρκετό σεξ”

Αν εσύ νιώθεις ότι στερείσαι το σεξ, αυτό δε σημαίνει πως ο σύντροφός σου μπορεί να το καταλάβει χωρίς να του το πεις. Συζητήστε το και βρείτε ένα πλάνο χρόνου με μια μέση λύση ώστε να είστε και οι δύο ικανοποιημένοι. Παράλληλα όμως πειραματιστείτε και με νέα πράγματα ώστε να έχει έναν ακόμα λόγο να είναι περισσότερο ενεργός.