SEX

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι συνεχίζουν να αποζητούν το σεξ

Αν ανησυχούσες τι θα γίνει όταν μεγαλώσεις σχετικά με το σεξ και κατά πόσο οι ορμόνες σου θα σε καθοδηγούν προς τα εκεί, δεν έχεις λόγο πια να το κάνεις.

Σύμφωνα με μία ολόφρεση έρευνα από το πανεπιστήμιο του Illinois, η ηλικία των συμμετεχόντων δεν είχε κανένα αντίκτυπο όταν η συζήτηση ερχόταν στο σεξ. Η συγκεκριμένη μελέτη προσπάθησε να αναδείξει τα ζητήματα της σεξουαλικής ζωής στην υπερήλικη φάση των ανθρώπων, όπως επίσης και την προσωπική στρατηγική του καθενός από τους εμπλεκόμενους για να μείνουν “ενεργοί”.

Πιο αναλυτικά, οι συμμετέχοντες, από 14 διαφορετικές διαδικτυακές κοινότητες που στοχεύουν σε ανθρώπου άνω των 50 ετών, εξέπληξαν τους ερευνητές καθώς ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να μιλήσουν και να διερευνήσουν ό,τι αφορά γύρω από το σεξ σε αυτή τη φάση, σε αντίθεση με τη νεολαία της κάθε κοινότητας.

Ακόμα και αν κάποιοι απείχαν από σεξουαλικές δραστηριότητες εξαιτίας προβλημάτων υγείας, ήταν περισσότεροι εκείνοι που αρνούνταν να “παραδώσουν τα όπλα” για τη σεξουαλική τους ζωή, καταρρίπτοντας τα ηλικιακά στερεότυπα που θέλουν τους 50+ να εγκαταλείπουν αυτή την ευχαρίστηση, θέλοντας και μη.