SEX

Δεν θα πιστέψεις τι μπορεί να ξυπνήσει τη διάθεση του συντρόφου σου για σεξ

Αν είστε από εκείνα τα ζευγάρια που κάνουν αγκαλίτσες και φιλάκια και χαρούλες και λόγια γλυκά (και σεξ) κυρίως το βράδυ, μην απορείς γιατί η λίμπιντο του αγαπημένου σου έχει πάρει την κάτω βόλτα. Για όλα φταίει η έλλειψη φυσικού φωτός, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που αυτή τη φορά μας έρχεται από το Πανεπιστήμιο της Σιένα. Το πόρισμα;

Η έκθεση στο φως τονώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και συνεπώς η όρεξη του για σεξ βαράει κόκκινα.

Ιδού η δικαίωση για όσες και όσους είναι πρωινοί τύποι. 

Η έρευνα συγκέντρωσε 38 άντρες με χαλαρό σεξουαλικό mood και τους χώρισε σε δύο ομάδες. Η πρώτη για δύο εβδομάδες περνούσε τα πρωινά της σε χώρους με πολύ ήλιο και η δεύτερη σε δωμάτια που το φως ήταν πιο χαμηλό. Προφανώς στην πρώτη ομάδα παρατηρήθηκε αύξηση της τεστοστερόνης και τόνωση της ερωτικής διάθεσης.

Η συγκεκριμένη μέθοδος του “Φωτεινού Κουτιού” μειώνει τη μελατονίνη και εφαρμόζεται επίσης σε περιπτώσεις ανθρώπων που υποφέρουν από Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή αλλά και στις γυναίκες που ταλαιπωρούνται έντονα πριν την περίοδό τους (PMS).

 Κάπως έτσι εξηγείται γιατί ο Ιούνιος είναι ο πιο αναπαραγωγικός μήνας σε αντίθεση με το διάστημα Νοεμβρίου- Απριλίου που όσο και να το κάνεις ο ήλιος δεν καίει όπως το καλοκαιράκι.

Αν λοιπόν τον θες πιο “ζεστό” στο κρεβάτι, βγάλ’ τον στον ήλιο.