SEX

5 τρόποι που το κορμί σου λέει ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα από το σεξ

Κάποιες φορές, ακόμα και όταν πρόκειται για κάτι πολύ καλό (όπως το σεξ), η αφθονία του μπορεί να μην ευνοεί και τόσο το σώμα σου, τον οργανισμό σου ή την ψυχολογία σου.

Το κορμί σου ίσως παρακαλάει για ένα διάλειμμα από το σεξ, κι εσύ μπορεί να μην το καταλαβαίνεις. Μην φοβάσαι να απέχεις από τη σεξουαλική πράξη, αφού στο τέλος μπορεί να ωφελήσει εσένα, αλλά και τη σχέση σου (με τον σύντροφό σου ή τους άντρες γενικά).

Ακολουθούν ορισμένα σημάδια που μαρτυρούν ότι μάλλον πρέπει να περάσεις ορισμένες νύχτες μοναξιάς.

1. Είσαι πιασμένη

Όπως και με τη γυμναστική, μπορεί να πιαστείς και στην κρεβατοκάμαρα. Αν επιδίδεσαι με ιδιαίτερη συχνότητα και ζήλο σε ασκήσεις στο συγκεκριμένο δωμάτιο που απαιτούν την απουσία ρούχων και την παρουσία παρτενέρ, τότε το κορμί σου ίσως χρειάζεται ένα κάποιο time-out. Ξεκουράσου λίγο και τραβάς ξανά προς τη δόξα αργότερα.

2. Δεν έρχεσαι πια σε οργασμό

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους. Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση είναι να κάνεις ένα διάλειμμα από το σεξ ή να δοκιμάσεις να ολοκληρώσεις μόνη σου, χωρίς παρτενέρ. Ο οργασμός επηρεάζεται από οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στο κεφάλι σου, οπότε με το να απέχεις λίγο, θα μπορέσεις να ακούσεις τι έχει να πει ο εγκέφαλός σου.

3. Έχεις μπει στον αυτόματο

Αυτό συμβαίνει συνήθως στις μακροχρόνιες σχέσεις, όταν το σεξ έχει γίνει πλέον υποχρέωση και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με διαφορετικά σεντόνια. Δοκιμάστε να κάνετε ένα σεξουαλικό break για να ξαναγεννηθεί η σπίθα μεταξύ σας.

4. Δεν ανάβεις πια

Γενικά δεν πρέπει να κάνεις σεξ αν δεν το λέει η καρδούλα σου ή κάποιο άλλο μέρος του σώματός σου. Είτε, λοιπόν, δε σου κάνει ο παρτενέρ, είτε δεν έχεις όρεξη, είναι απολύτως φυσιολογικό να μη θες και να μην κάνεις σεξ.

5. Πονάς

Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο πρέπει να απέχεις από το σεξ, αλλά πρέπει να μιλήσεις άμεσα και με τον γυναικολόγο σου. Να μάθεις να ακούς το σώμα σου.