SEX

Αν δεν ταιριάζεις στο σεξ με τον σύντροφό σου, αυτό το άρθρο σε αφορά

Shutterstock

Τα βρίσκετε στη μουσική, στο κυριακάτικο σινεμά, στις βόλτες, στο φαγητό, ακόμα και στον ύπνο (!) έχετε βρει μια στάση που να σας βολεύει και τους δύο μαζί. Κι ενώ στη ζωή μπορεί να είστε ο ένας το άλλο μισό του άλλου, αλλά στο σεξ είναι λες και έχεις βάλει ψάρια να χορέψουν μπαλέτο. Είστε εντελώς ασυγχρόνιστοι.

Εκεί το πράγμα κάπως χαλάει. Θέλεις επειδή όταν έχεις εσύ όρεξη δεν έχει εκείνος (και το αντίθετο); Θέλεις επειδή άλλο πάτε να κάνετε και άλλο σας βγαίνει; Θέλεις επειδή δε νιώθεις τίποτα όταν σου κάνει στοματικό; Θέλεις επειδή έχεις ξεχάσει ποια είναι η τελευταία φορά που είχες έναν καλό οργασμό; Το σεξ μεταξύ σας δε βγαίνει ή και να βγαίνει τις περισσότερες φορές γίνεται με το ζόρι. Ε και αυτό είναι η μεγάλη κηλίδα που «αμαυρώνει» την κατά τ’ άλλα μια χαρά σχέση σας.

Αρχικά για να σε ξεαγχώσουμε να σου πούμε ότι το εν λόγω «πρόβλημα» είναι πολύ πιο κοινό απ’ όσο νομίζεις. Σύμφωνα με τη Sunny Rodgers, ψυχολόγο και σύμβουλο του σεξ, η διαφοροποίηση σας στο σεξ δεν πρέπει να μένει στην αφάνεια «Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι πάντα ο άντρας αυτός που θέλει περισσότερο σεξ σε μια σχέση», λέει η Rodgers και θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί της. Αν δεν συζητήσετε το θέμα και το αφήσετε άλυτο μπορεί να γίνει πηγή ενοχής, δυσφορίας, αισθημάτων απόρριψης», εξηγεί ο ειδικός αφού στο τέλος της ημέρας ο ένας θα νιώθει πίεση και ο άλλος σύγχυση.

Σε κάθε περίπτωση, όσο εκνευριστικό κι αν είναι να μην ταιριάζετε σεξουαλικά δεν είναι σημάδι ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη. Χρειάζεται ψυχραιμία, αμφότερη προσπάθεια και, φυσικά, περίσσεια υπομονή προκειμένου να δημιουργήσετε μια ισορροπία που να ευχαριστεί και τους δύο. Nα τι προτείνει η Rodgers.

Αλλάξτε τη σεξουαλική σας ρουτίνα

Το σεξ είναι πολλά παραπάνω από μερικά λεπτά διείσδυσης προκειμένου να φτάσετε σε οργασμό. Το σεξ περιλαμβάνει τόσα ακόμα ωραία πράγματα τα οποία εγείρουν τη φαντασία και την επιθυμία: χάδια, φιλιά με πάθος, ταυτόχρονος αυνανισμός (είτε ο καθένας μόνος του, είτε ο ένας στον άλλον), ακόμα και παρακολούθηση πορνό. Δε χρειάζεται καμία βιασύνη. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα αργά. Με αυτό τον τρόπο, στην πραγματικότητα εξασκείστε μέχρι τελικά να βρείτε έναν ταυτόχρονο ρυθμό και οι κινήσεις σας να εναρμονιστούν.

Προγραμματίστε το σεξ

Ακόμα κι αν νιώθεις ότι μόλις διάβασες την πιο ξενέρωτη φράση στην ιστορία των άρθρων για σεξ, να σου υπενθυμίσουμε (γιατί τα έχουμε ξαναπεί) ότι λειτουργεί. Αλήθεια ο τρόπος που, ασυνείδητα, προετοιμάζεις το σώμα και τη διάθεσή σου όταν ξέρεις ότι τη δεδομένη ημέρα θα κάνεις σεξ είναι αναπάντεχα ευχάριστος και αποτελεσματικός. Κάπως έτσι θα φτιάξετε και το θέμα της συχνότητας ώστε να μη μένει κανείς παραπονεμένος.