SEX

6 λόγοι που αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι ο γυναικείος οργασμός

Το σεξ είναι ξεκάθαρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος- ειδικά αν γίνει σωστά και χαρίσει στους συμμετέχοντες απόλυτη ικανοποίηση και απολαυστικούς οργασμούς.

Εκτός όμως από το κομμάτι της διασκέδασης και της γενικότερης πιο χαλαρής άποψης που έχουμε όλοι περί σεξ και οργασμού, υπάρχει και το πιο σοβαρό κομμάτι- αυτό που αφορά στην υγεία μας. Γιατί, καλοί οι οργασμοί και το αίσθημα του μουδιάσματος που νιώθεις όταν τελειώνεις, αλλά να μην ξέρεις τι άλλα οφέλη έχουν;

1. Βοηθάνε στους πόνους της περιόδου

Και αν μη τι άλλο, θέλουμε να ξεφορτωθούμε με κάθε τρόπο τις ενοχλητικές και επίπονες κράμπες. Μια έρευνα μάλιστα έδειξε πως όσες γυναίκες αυνανίζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου τους έχουν αισθητά λιγότερους πόνους.

2. Δυναμώνουν τους μύες του πυελικού εδάφους

Τι είναι αυτό που μόλις διάβασες; Όπως διαβάζουμε και στο www.physicenter.gr

Το πυελικό έδαφος είναι μια σύνθετη μυοσκελετική δομή, που αποτελείται από συνδέσμους, περιτονίες και μια ομάδα σημαντικών γραμμωτών μυών. Αυτοί οι μύες ονομάζονται μύες του πυελικού εδάφους και βρίσκονται μεταξύ της ηβικής σύμφυσης και του κόκκυγα. Υποστηρίζουν παθητικά και ενεργητικά ζωτικά όργανα, όπως την κύστη, την ουρήθρα, τα γεννητικά όργανα και το έντερο, φροντίζουν για την εγκράτεια των ούρων και του εντέρου, συμβάλλουν στη σεξουαλική υγεία, καθώς και στη σταθερότητα της οσφύoς.

3. Μειώνουν τις ημικρανίες

Ορισμένες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι οργασμοί βοηθάνε σημαντικά στη μείωση των έντονων ημικρανιών, εξαιτίας των ορμονών που εκκρίνονται την ώρα της κορύφωσης. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

4. Διώχνουν το στρες

Όσο εσύ βιώνεις τον έναν οργασμό μετά τον άλλον (ή έστω ένα μεγάλο βρε παιδί μου) οι ορμόνες που πλυμμηρίζουν το σώμα σου, κάνουν δουλίτσα και διώχνουν από το μυαλό σου οτιδήποτε σε αγχώνει.

5. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Αυτό και αν είναι λόγος να απολαύσεις το σεξ και να χαρίσεις στο σώμα σου υπέροχους οργασμούς. Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι όσοι κάνουν συχνότερα σεξ έχουν μεγαλύτερα ποσοστά ανοσοσφαιρίνης Α στο αίμα τους, που είναι εξαιρετικά σημαντική στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

6. Προστατεύουν την καρδιά σου

Σκέψου απλά ότι κάνεις την καλύτερη cardio άσκηση που έχει υπάρξει ποτέ. Ποιος διάδρομος και ποιο γυμναστήριο. Μόνο σεξ. Δυναμώνεις την καρδιά σου ενώ παράλληλα περνάς φανταστικά.