SEX

Η συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις κάθε βράδυ για να κάνεις περισσότερο σεξ

Αφού ανέλυσαν τις συνήθειες ύπνου και τη σεξουαλική ζωή 94000 γυναικών άνω των 50, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι όσες κοιμόντουσαν λιγότερο από επτά ώρες κάθε βράδυ έκαναν λιγότερο σεξ από εκείνες που κοιμόντουσαν περισσότερο.

Πού μας οδηγεί η παραπάνω πρόταση;

Όσο περισσότερο κοιμάσαι, τόσο πιο πολύ σεξ θα κάνεις.

Και δεν είναι και εντελώς παράλογο. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με σεξουαλικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά και πιο σφαιρικών σεξουαλικών δυσκολιών. Μια άλλη έρευνα του 2015, έδειξε ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν παραπάνω, είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν ισχυρότερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη μέρα.

Το εξίσου ενδιαφέρον με τη σχέση ύπνου-σεξ, είναι ότι το σχήμα λειτουργεί και ανάποδα. Το να κάνεις σεξ δηλαδή, θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς περισσότερο. Οπότε γιατί να μην κάνεις και τα δύο;

Η σεξουαλική επαφή κάνει το σώμα μας να παράγει οξυτοκίνη, που μειώνει τις ορμόνες του στρες και με τη σειρά της μας επιτρέπει να χαλαρώνουμε και να μη νιώθουμε κουρασμένοι. Επιπλέον, ο οργασμός προκαλεί στο σώμα των αντρών την παραγωγή προλακτίνης, μιας ορμόνης που προάγει την υπνηλία, και τα επίπεδα οιστρογόνων των γυναικών αυξάνονται μετά το σεξ, γεγονός που συμβάλλει στον βαθύτερο ύπνο.