SEX

Τα μυστικά του γυναικείου οργασμού μόλις αποκαλύφθηκαν

Η αποκάλυψη μας έρχεται μακριά, συγκεκριμένα από το παγωμένο Ελσίνκι, το οποίο δίνει την απάντηση στο παραπολύ καυτό ερώτημα (με δικά μου λόγια) "τι ανοίγει τις κάνουλες του γυναικείου οργασμού";

Την πιο προφανή απάντηση, δηλαδή, "η διείσδυση ενός πέους σε στύση", δεν θα την βρεις εδώ. ΑΛΛΟΥ είναι η πετυχησιά.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Πληθυσμού του Ελσίνκι πραγματοποίησε έρευνα σε γυναικείο δείγμα πληθυσμού. Κάτσε λίγο, θέλω να μιλήσουμε.

Μόνο ένα 6% των γυναικών δήλωσαν ότι έχει οργασμό κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, ενώ το 14% των γυναικών κάτω των 35 δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε οργασμό με τη διείσδυση. Ο μόνιμος σύντροφος είναι ένας βασικός παράγοντας επίτευξης της πολυπόθητης κορύφωσης, αφού εκείνες που κάνουν σεξ με περιστασιακούς συντρόφους σημειώνουν χαμηλότερες αποδόσεις στον οργασμό.

Οπότε η “απλή” διείσδυση δεν αρκεί. Ναι, αυτό το ξέραμε. Εγκεφαλικά όντα τα θηλυκά, το ‘χουμε πει, επαναλάβει κι εμπεδώσει. Και τι μας φέρνει λοιπόν πιο κοντά στα περίφημα “αστεράκια”; Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έρθουν σε οργασμό αν είναι ξεκούραστες, συγκεντρωμένες και δεν έχουν έντονο στρες, αν θεωρούν σημαντικό τον οργασμό, αν θέλουν ερωτικά τον σύντροφό τους και νιώθουν οικειότητα.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που ευχαριστούν τη γυναικεία ύπαρξη τόσο που να ενεργοποιούν την υπέροχη διαδικασία του οργασμού τους:

Η διάρκεια στην ερωτική πράξη, το να νιώθει άνετα να ζητήσει από τον σύντροφό της αυτό που θέλει στο κρεβάτι, η καλή ποιότητα της σχέσης, ό,τι προηγείται επικοινωνιακά με τον σύντροφό της πριν το σεξ (μηνύματα/τηλέφωνα), το dirty talk, ένα νέο σετ εσώρουχα, η διάθεση του συντρόφου της για ποικιλία και για πειραματισμό (νέες ερωτικές στάσεις) και η αίσθηση ότι ο παρτενέρ της θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις φαντασιώσεις της, αποτελούν τελικά τα μυστικά του γυναικείου οργασμού, τα οποία δεν είναι και τόσο κρυφά, πόσο μάλλον ακατόρθωτα.