SEX

Ποιοι χάνουν πρώτοι τη διάθεσή τους για σεξ; Οι γυναίκες ή οι άντρες;

Δεδομένο Νο1: Δεν αρέσει, αλλά επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά, οπότε η πιο σοφή στάση είναι να το αποδεχτούμε και να δούμε τι θα κάνουμε με δαύτο. Όσο περνάει ο χρόνος, το ερωτικό πάθος έχει την τάση να ξεφουντώνει. Για κάποιους, πιο γρήγορα απ' ό,τι κάποιους άλλους, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που μας έρχεται από το Κέντρο Ερευνών Σεξουαλικής Υγείας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Η προσέγγιση της μελέτης έγινε με βάση το φύλο και ανέλυσε τα όσα κατέθεσαν σχετικά 6.700 γυναίκες και 5.000 άντρες. Αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό BMJ Open είναι πως τα θηλυκά εμφανίζουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να χάσουν το ενδιαφέρον τους για σεξ μέσα στη σχέση και το γάμο. Ωστόσο- αν αυτό συμβεί- γίνεται κάπως πιο αργά στις γυναίκες, αναφέρει η έρευνα, δηλαδή κυρίως μεταξύ 55-64. Οι άντρες από την άλλη, μπορεί να συνεχίζουν πιο ακάθεκτοι να έχουν όρεξη για μούμπλε μούμπλε με τη σύντροφό τους, αλλά αν χάσουν το πάθος τους, το χάνουν εκεί γύρω στα 35-44 χρόνια. Τόσο νωρίς.

Συγκεκριμένα, το 34% των γυναικών και το 15% των αντρών αποκάλυψαν ότι πέφτουν σε “χειμερία νάρκη” κατά τη διάρκεια του χρόνου για ένα τρίμηνο περίπου. Ειδικότερα οι γυναίκες ανέφεραν πως αν αισθανθούν ότι δεν έχουν τις ίδιες ερωτικές προτιμήσεις με τον σύντροφό τους και γενικώς δεν το θέλουν όπως κι όσο εκείνοι, το παρατάνε πιο εύκολα.

Τις πταίει;

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα οι βασικοί λόγοι που κάνουν το σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι λιγότερο δελεαστικό απ’ ό,τι στο παρελθόν είναι προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, η συναισθηματική απομάκρυνση και η παρουσία των μικρών παιδιών μέσα στο σπίτι.

Οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι ωραίες αλλά δύσκολες, τα έχουμε πει. Και χρειάζονται ασταμάτητη δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλο αυτό  πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν αγγαρεία.