SEX

One night stand: Πόσο το απολαμβάνουν οι γυναίκες, πόσο οι άντρες;

Λένε ότι η εποχή που το one night stand αντιμετωπιζόταν ως ταμπού έχει περάσει χωρίς επιστροφή. Μια φορά ταμπού, για πάντα ταμπού θα σου πω εγώ. Η ταμπέλα δεν ξεκολλάει εύκολα κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ούτε αποτρεπτικό από το σεξ της μια βραδιάς. Με άλλα λόγια, το ότι εξακολουθούμε να μην το αντιμετωπίζουμε με αβίαστο κούλνες και να μην μιλάμε εντελώς ανοιχτά γι' αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Αν έχει αλλάξει όντως κάτι είναι πως ο κόσμος έχει σταματήσει να ηθικολογεί εναντίον του. Καλό κι αυτό, ειλικρινές, λιγότερο υποκριτικό.

Αν υπάρχει ένα βασικό χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο είδος σεξ είναι η απουσία προσδοκίας. Δύο ή περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζονται ή συναντιούνται για πρώτη φορά, περνούν τη νύχτα μαζί και την επόμενη το μόνο που τους δένει είναι αυτή η κοινή εμπειρία. Τίποτα άλλο, κανένα μέλλον, άντε το πολύ πολύ να γίνουν fuck buddies. Όντως; δηλαδή μπορούμε να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να ορκιστούμε πως το one night stand δεν είναι κι αυτός ένας τρόπος να βρούμε το ταίρι που με τον νόμο των πιθανοτήτων δεν έχουμε βρει ακόμα κι ίσως ψάχνουμε ή τέλος πάντων δεν θα λέγαμε κι όχι αν το βρίσκαμε;

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό app γνωριμιών Match, σε δείγμα 5.500 ατόμων που κλίκαραν στο κουτάκι «single», το one night stand είναι κι αυτός ένας τρόπος να γνωρίσεις ανθρώπους για σχέση. Επιθετικός ομολογουμένως και αρκετά λειτουργικός.

Σύμφωνα λοιπόν με το 30% των αντρών και το 15% των γυναικών το σεξ της μιας βραδιάς είναι «το καλύτερο είδος σεξ». Μια τοποθέτηση που βρίσκει εντελώς αντίθετους το 19% και των δύο φύλων, οι οποίοι δεν θέλουν ούτε να το θυμούνται το σκηνικό. Η αλήθεια είναι πως το one night stand αν ήταν παιχνίδι, σίγουρα θα ήταν η ρώσικη ρουλέτα. Αλλά αυτά τα δεδομένα δεν τα λες και πρωτάκουστα.

Το πιο εντυπωσιακό δεδομένο της εν λόγω έρευνα είναι άλλο. Ότι δηλαδή, οι άντρες, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, χρησιμοποιούν το σεξ της μιας βραδιάς τρεις φορές περισσότερο απ’ όσο εμείς για να βρουν μια σοβαρή σχέση. Το έχουν στο μυαλό τους ως μία πολύ καλή αρχή, έχουν προσδοκίες από αυτή την ερωτική αρπαχτή, τσεκάρουν αν όντως ταιριάζουν σοβαρά με μία γυναίκα που ίσως μόλις να γνώρισαν. Και η αλήθεια είναι πως η χημεία στον έρωτα δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Μάλιστα το 48% των αντρών που παραδέχτηκαν ότι το σεξ της μιας βραδιάς, αν πετύχει είναι η καλύτερη συνθήκη για να ξεκινήσει κάτι πιο μόνιμο, ήταν millennials, δηλαδή άτομα 22-37 ετών.

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!