SEX

Το χαρακτηριστικό των ανθρώπων που κάνουν πιο πολύ (και πιο καλό) σεξ

Ρομαντισμός; Μυστήριο; Λαγνεία; Σοβαρότητα; Ανεμελιά; Ποιο είναι εκείνο το ακαταμάχητο γνώρισμα που "ρίχνει" το μέσο άνθρωπο στο κρεβάτι με ευκολία; Ποιο ίδιον γίνεται αφορμή για περισσότερο σεξ και ποιο υποδηλώνει πως αυτός/η που το έχει το κάνει καλά (το σεξ);

Αυτά που σου ανέφερα παραπάνω πάντως, όχι, αν και είναι κάπως πιο αναμενόμενα απ’ ό,τι εκείνο που προέκυψε μέσα από έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στη Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχολογίας και αναφέρει πως ο αλτρουισμός, δηλαδή η ανιδιοτέλεια, είναι το χαρακτηριστικό όσων κάνουν πιο πολύ και πιο καλό σεξ σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους.

“Ο αλτρουισμός αποτελεί οιωνό επιτυχίας στο ζευγάρωμα των ανθρώπων” είναι το πόρισμα κι ο τίτλος της έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι μικρές, ανιδιοτελείς πράξεις ευγένειας κι ενδιαφέροντος προς τους άλλους αποτελεί την πιο δυναμική -από αντικαταθλιπτική μέχρι sexy- ιδιότητα κάποιου.

Το ότι οι ευγενικές και δοτικές ψυχούλες κάνουν σεξ πιο συχνά προέκυψε από μελέτη 192 γυναικών και 105 αντρών, με βάση το σεξουαλικό ιστορικό τους και τις ερωτικές συνήθειές τους  σε σχέση με τα όσα κάνουν για τον πλησίον τους (αιμοδοσία, δωρεές, διάθεση για βοήθεια, έμπρακτη αγάπη για τα ζώα).

Όσοι πέτυχαν περισσότερους βαθμούς ανιδιοτέλειας ήταν οι ίδιοι που είχαν σκοράρει ψηλά στις σεξουαλικές επιδόσεις των τελευταίων 30 ημερών. Γιατί όσοι κάνουν το καλό και το ρίχνουν στο γιαλό θεωρούνται καλύτεροι σύντροφοι και γονείς, άρα θεωρούνται πιο ελκυστικοί και προφανώς ανταμείβονται με σεξάκι, μεταξύ όλων των άλλων.

Όσο λοιπόν η ευγένεια είναι hot, υπάρχει ελπίδα σ’ αυτόν τον κόσμο…