SEX

Το καλό που σου συμβαίνει 2 μέρες αφού κάνεις σεξ

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα (έχουμε χάσει το μέτρημα πια) το καλύτερο κομμάτι του σεξ δεν είναι η πράξη, ούτε η κορύφωση. Δεν συμβαίνει καν στην κανονική διάρκεια του ερωτικού αγώνα. Έρχεται μετά. 

Συγκεκριμένα η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση της Ψυχολογικής Επιστήμης αναφέρει πως η επίδραση του σεξ διαρκεί για περίπου 48 ώρες και είναι αυτή που κρατάει τελικά τα ζευγάρια ικανοποιημένα. Όσο πιο έντονη αυτή η εκ των υστέρων σεξουαλική επήρεια, τόσο πιο μεγάλη η ευτυχία που νιώθεις και σχετίζεται με τον ερωτικό σου σύντροφο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ψυχολόγος Andrea Meltzer και η ομάδά του συγκέντρωσαν τα σχετικά δεδομένα 200 νεόνυμφων ζευγαριών, από τα οποία είχε ζητηθεί να κρατούν ημερολόγιο στο οποίο θα σημείωναν το πότε έκαναν σεξ πριν πάνε για ύπνο, αλλά και το πόσο ευχαριστημένοι ένιωθαν από τον/την σύντροφό τους εκείνη τη μέρα. Αυτό που πρόεκυψε είναι πως όταν τα ζευγάρια έκαναν σεξ, για τις επόμενες 2 ολόκληρες μέρες, τα έβλεπαν όλα κάπως πιο θετικά, ήταν πιο αισιόδοξοι για τη σχέση τους και τσακώνονταν λιγότερο.

“Το συμπέρασμα αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί επιβεβαιώνει πως το σεξ κρατάει το ζευγάρι πραγματικά δεμένο, ακόμα κι αν η πράξη δεν γίνεται υπό ιδανικές συνθήκες” αναφέρει ο Meltzer.