SEX

Τι σχέση έχει η μόλυνση του περιβάλλοντος με την όρεξή σου για σεξ;

Λογικά δεν έχεις σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η κλιματική αλλαγή με την ερωτική διάθεση. Υπάρχει σύνδεση, που δεν τη λες και πολύ ευχάριστη, αφού όπως αποδεικνύεται η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη ρίχνει στα πατώματα τη λίμπιντο και μαζί μ' αυτό πολλά ακόμα. 

Μελέτη του Εθνικού Γραφείου Οικονομικής Έρευνας της Βρετανίας υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς πως η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μπορεί να μας οδηγήσει στον αφανισμό κι όχι μόνο με τους ήδη γνωστούς τρόπους (οι πάγοι που λιώνουν, η τρύπα του όζοντος κτλ), αλλά χτυπώντας μας στο πιο ευαίσθητο σημείο. Συγκεκριμένα η μελέτη αναφέρει πως το γεγονός ότι τα τελευταία 80 χρόνια ο αριθμός των γεννήσεων μειώνεται σημαντικά τους περισσότερους μήνες του χρόνου που η θερμοκρασία φτάνει και ξεπερνάει τους 26 βαθμούς Κελσίου δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η συνεχής άνοδος της θερμοκρασίας επιδρά αρνητικά στην αναπαραγωγική υγεία, στην ποιότητα του σπέρματος για τους άνδρες, στην ωορρηξία για τις γυναίκες και συνολικά στη διάθεσή μας για σεξ. Έτσι, υποστηρίζουν, εξηγείται και το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται πλέον το καλοκαίρι. Το κρύο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, ως γνωστόν.

Όταν λοιπόν νιώθεις τη θερμοκρασία να πέφτει (όπως αυτή την εποχή, καλή ώρα), μην γκρινιάζεις. Παρ’ τον αγκαλιά μπας και ζεσταθείτε στάλα..