SEX

Pegging: Μια kinky σεξουαλική πρακτική που προκαλεί αμηχανία

Ιστορικά έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Κίνα, στους ιθαγενείς της Ζανζιβάρης αλλά και πιο κοντά μας, αφού πρόκειται για ένα είδος σεξουαλικής πρακτικής με το οποίο πειραματίστηκαν και οι ημών πρόγονοι στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ δίνει μια πλήρη περιγραφή του pegging στην περίφημη Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ του (1795). Σχετικές "σκληρές" εικόνες έχουμε παρακολουθήσει και σε σειρές όπως το Weeds, το Peep Show και το Broad City.

Σωστά έχεις μαντέψει. Το pegging είναι κάτι το παρατραβηγμένο, το σχετικά ακραίο- όσο και αν μπορούμει να κρίνουμε ως τέτοια κάτι που αφορά στο σεξ, στο οποίο ο μόνος κανόνας ο που πρέπει να ισχύει είναι η κοινή συναίνεση των εραστών (και η χρήση προφυλακτικού).

Τι είναι λοιπόν;

Πολύ απλοϊκά, η παρτενέρ φορώντας ένα strap on dildo διεισδύει στον πρωκτό του συντρόφου της. Μια πρακτική που θα μπορούσε να θεωρείται πιο συχνή μεταξύ των gay ζευγαριών (αντρών/γυναικών) αλλά που τελικά εφαρμόζεται αιώνες ολόκληρους με τρόπο που δεν μας επιτρέπει να το ταυτίσουμε αποκλειστικά με το σεξ μεταξύ ομοφυλόφυλων. Υπάρχει και μία σκηνή στο Deadpool ανάμεσα στον Ryan Reynolds (Wade Wilson) και τη Morena Baccarin (Vanessa Carlysle), αλλά και στη Marco Polo του Netflix, ανάμεσα σ’ ένα βαρύ αρσενικό την ερωμένη του.

Pegging λοιπόν, ένας ασυνήθιστος, σοκαριστικός για πολλούς τρόπος παρά φύσιν σεξ, ο οποίος έχει μπει και στις κρεβατοκάμαρες των straight ζευγαριών. Ένα queer outsider με BDSM δείκτη ακαταλληλότητας που άλλοι θεωρούν ξερή διαστροφή και άλλοι ερμηνεύουν με φεμινιστικό συμβολισμό, μια αντιστροφή ρόλων κόντρα στα αρχετυπικά παραδοσιακά πρότυπα που θέλουν αποκλειστικά τον άντρα επιβήτορα. Ένας νεολογισμός ο οποίος ξεπήδησε μέσα από τη στήλη του sex columnist Dan Savage, σύμφωνα με τον οποίο “όλοι οι άντρες πρέπει να δοκιμάσουν το pegging τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους γιατί μπορεί να το βρουν απολαυστικό τελικά”.

Σύμφωνα με την τελευταία εκδοχή το να του αρέσει το pegging δεν τον κάνει λιγότερο “άντρα” κι εσένα περισσότερο. Εκείνος, σύμφωνα με το άτυπο καταστατικό της συγκεκριμένης σεξουαλικής τεχνικής παραμένει straight ή απλά όχι αυτόματα gay γιατί δεν συνεπάγεται πως αν ένας άντρας που θέλει να δοκιμάσει τον παθητικό ρόλο στην πρωκτική διείσδυση νιώθει και έλξη για άτομα του ίδιου φύλου. Όλα γίνονται στο όνομα της ερωτικής απόλαυσης και πατάνε σε εκείνες τις μελέτες που αναφέρουν σαν αντρικό σημείο G τον αδένα του προστάτη, ο οποίος ως γνωστόν βρίσκεται στον πρωκτό.