SEX

Οι 4 κίνδυνοι που κρύβει το σεξ

Δύο όψεις και στο νόμισμα του έρωτα. Βασικά κυρίως σε αυτό. Γιατί έτσι επέρχεται η ισορροπία, το Γιν και το Γιανγκ που λένε και οι Κινέζοι. Το σεξ από τη μία μας κάνει πιο ευτυχισμένους, μας χαλαρώνει, μας φέρνει πιο κοντά γιατί απελευθερώνει τις κατάλληλες ορμόνες, θωρακίζει επίσης το ανοσοποιητικό, έχει αναλγητική δράση συμβάλλει στη μακροζωία μας και μας κάνει να λάμπουμε εντός κι εκτός, αλλά παράλληλα κρύβει και κακοτοπιές. Το συναισθηματικό πλήγμα δεν είναι το μόνο που μπορεί να επιφέρει η ερωτική επαφή. Υπάρχουν κι άλλα, πιο πρακτικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει αν δεν προσέχετε και δεν φοράτε ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ.

Αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του τραχήλου

Το σεξ από μόνο του δεν φταίει γι’ αυτό. Αν δεν προφυλάσσεσαι, αφήνεις τον οργανισμό σου εκτεθειμένο σε τραχηλίτιδες, δηλαδή σε μικρόβια που ευνοούν μολύνσεις και ιούς όπως αυτός των κονδυλωμάτων (HPV). Τεστ ΠΑΠ κάθε χρόνο, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Προκαλεί πονοκέφαλο

Δεν είναι η κεφαλαλγία αυτή καθαυτή που πρέπει να σ’ ανησυχεί όσο το ότι οι παθήσεις με τις οποίες συνδέεται ο έντονος πόνος στο κεφάλι μετά τον οργασμό. Αν η κορύφωσή σου ή του συντρόφου σου συνοδεύεται από πόνο στον αυχένα, τάση για εμετό ή ζαλάδα, τότε πας στον γιατρό γιατί υπάρχει μία περίπτωση αρκετά μεγάλη να πρέπει να το κοιτάξεις παραπάνω αυτό το θέμα.

Οδηγεί σε κυστίτιδες

Δηλαδή σε ουρολοίμωξη. Σίγουρα έχεις ακούσει ή- ακόμα χειρότερα έχεις προσωπική εμπειρία- για εμφάνιση ουρολοίμωξης μετά από ερωτική επαφή. Τι συμβαίνει; Κατά τη διάρκεια της επαφής τα βακτήρια από την περιοχή του πρωκτού ή του κόλπου μπαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία στην ουρήθρα και ακολούθως στην ουροδόχο κύστη κι από ‘κει στα νεφρά. Το αποτέλεσμα αυτού είναι η επώδυνη, συχνή ούρηση με ή χωρίς παρουσία αίματος, ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά, ο καύσος στην ίδια περιοχή και άλλα τέτοια που συνήθως θέλουν αντιβίωση, νερό και μπόλικη υπομονή για να φύγουν.

Γίνεται αφορμή για κολπικό τραυματισμό

Αν ο κόλπος σου δεν έχει λιπανθεί επαρκώς κατά τη διάρκεια του σεξ τότε υπάρχει περίπτωση όλη αυτή η ξηρότητα να οδηγήσει σε τραυματισμό στην περιοχή. Λύνεται με λιπαντικό.