SEX

Η θετική επίδραση του σεξ στον οργανισμό σου, που κρατάει έως και 48 ώρες

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι μετά από μια βραδιά καλού, απολαυστικού και γεμάτο οργασμούς σεξ το πρόσωπό σου λάμπει σαν να πέρασες 8 ώρες στο καλύτερο spa, μακριά από ό,τι σε αγχώνει και σε στεναχωρεί.

Μια καινούρια έρευνα έδειξε ότι η ”λάμψη μετά το σεξ”, όπως την αποκαλούν, διαρκεί μέχρι και 48 ώρες μετά τη συνουσία και συνδέεται άμεσα με το πόσο χαρούμενη είσαι στη σχέση σου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από δύο διαφορετικές μελέτες που είχαν επικεντρωθεί στη σεξουαλική ζωή νιόπαντρων ζευγαριών. Όλοι οι συμμετέχοντες, επί 14 μέρες, σημείωναν τη συχνότητα του σεξ καθώς και το πόσο είχαν ικανοποιηθεί από τον σύντροφό τους ενώ στους έξι μήνες έπρεπε να δηλώσουν πόσο χαρούμενοι είναι στη σχέση τους.

Άσχετα από το φύλο, την ηλικία, τη διάρκεια της σχέσης και τη συχνότητα του σεξ, όλοι απάντησαν ότι ένιωθαν για μεγαλύτερο διάστημα ευφορία ήταν πολύ πιο χαρούμενοι στη σχέση τους όταν ρωτήθηκαν ξανά. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι το σεξ ενισχύει το δεσμό δύο ανθρώπων και επηρεάζει γενικότερα την ευτυχία τους ως ζευγάρι, κάτι που φαίνεται και στο πρόσωπό σας!