FITNESS

Η άσκηση κοιλιακών που σαμποτάρει τις επιδόσεις σου στο σεξ

Αν έχεις εμπιστευθεί το όνειρό σου για six pack ή τέλος πάντων για μία γραμμωμένη κοιλιά στις αμέτρητες επαναλήψεις κοιλιακών σε στιλ ροκανίσματος, υπάρχει μία περίπτωση να πρέπει να το πάρεις λίγο αλλιώς. Γιατί σύμφωνα με μια επιστημονική άποψη, η συγκεκριμένη άσκηση επιβαρύνει το πυελικό σου έδαφος, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την επίτευξη και την ποιότητα του οργασμού.

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι πως η άσκηση του πυελικού εδάφους αυξάνει την ευαισθησία του κόλπου, αφού η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή βελτιώνεται και αιματώνονται επαρκώς τα τοιχώματα, όπως και η κλειτορίδα, γεγονός που οδηγεί στη διέγερσή της. Η ερωτική διέγερση έρχεται εύκολα και μαζί της και ο οργασμός, που θα είναι πολύ πιο έντονος όταν η μυϊκή δομή είναι δυνατή και υγιής. Ωστόσο, με τα ροκανίσματα σύμφωνα με την Δόκτωρα Karla Wente, η οποία ειδικεύεται στη φυσιολογία και τη θεραπευτική της πυέλου, δεν επιτυγχάνεται η υγεία της περιοχής αυτής. Αντιθέτως, το πυελικό έδαφος υφίσταται μεγάλη πίεση, σε σημείο που αν το παρακάνεις, μπορεί να εμφανιστεί μέχρι και ακράτεια.

Εξίσου επιβαρυντική δείχνει να είναι η συγκεκριμένη άσκηση και για τις ήδη πολύ γυμνασμένες γυναίκες, αφού σφίγγουν υπερβολικά οι μύες της περιοχής, κάνοντας τη διείσδυση πιο δύσκολη και σε περιπτώσεις, ακόμα και επώδυνη, οδηγώντας ακόμα και σε δυσκολίες κατά τη διάρκεια ενός τοκετού.

Είπαμε, να σφίξεις, αλλά όχι κι έτσι.

Εννοείται πως θα συνεχίσεις να γυμνάζεσαι και να κάνεις κοιλιακούς. Περιόρισε τα ροκανίσματα, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για την εν λόγω περιοχή. Εστίασε στη σανίδα, η οποία επιβαρύνει λιγότερο το σώμα σου και γυμνάζει πραγματικά και ταυτόχρονα αρκετές μυικές ομάδες.