SEX

Γιατί οι άντρες γίνονται καλύτεροι στο σεξ μετά τα 30

Η είσοδος στα 30 θεωρείται κομβικό σημείο στη ζωή ενός ανθρώπου. Υποτίθεται πως είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα καλό θα ήταν να ξέρεις τουλάχιστον τι σου γίνεται στους πιο σημαντικούς τομείς της ζωής σου. Κι ενώ όλοι ξέρουμε τι "πρέπει" να ισχύει σ΄αυτή την ηλικία σε δουλειά/προσωπική ζωή/μυαλά κτλ, για το  σεξ ούτε λόγος.

Σχεδόν κανείς δεν υπερθεματίζει για το τι αλλάζει- αν αλλάζει κάτι- ουσιαστικά στον ερωτικό τομέα. Προφανώς και ναι, αλλάζει. Και δεν είναι μόνο η αυθυποβολή ότι μεγαλώνουμε κι ωριμάζουμε στη σκέψη ή λόγω εμπειριών. Κάτι αλλάζει και στις ορμόνες. Το “dirty thirty” επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση ενός αρσενικού. Οι άντρες γίνονται καλύτεροι εραστές από τα 30 κι έπειτα για τους εξής λόγους:

Οι ορμόνες του ηρεμούν

Η τεστοστερόνη που για χρόνια τον έσερνε από τη μύτη σαν υπνωτισμένο ναι μεν συνεχίζει να επιδρά, αλλά με κάπως πιο φθίνουσα πορεία. Όχι τόσο γιατί μειώνεται ποσοτικά, αλλά κυρίως γιατί έχει μάθει να τη μανιπουλάρει. Ο άντρας μετά τα 30 είναι κάπως πιο έμπειρος, πιο κουλ, πιο γεμάτος.

Ξέρει τις γυναίκες καλύτερα

Λόγω εμπειρίας, θέλοντας και μη, είναι πλέον πιο ”ψημένος” στο να διαβάζει τα ”σημάδια” που του στέλνεις τώρα απ’ ό,τι στα 20 του που δεν τον ένοιαζε τίποτα άλλο από το να χώνεται ανάμεσα σε γυναικεία ποδαράκια. Πλέον έχει συνειδητοποιήσει πως it takes two to tango…

Αναζητά την ποιότητα

Ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του δεν σκέφτεσαι τόσο το ”πόσο” αλλά το ”πώς”, το ”ποια” το ”γιατί” να κάνεις σεξ. Το οποίο σημαίνει ότι αρχίζει να τρομάζει λιγότερο στην ιδέα μίας μακροχρόνιας σχέσης, όπου το σεξ με μία μόνο για παρτενέρ πολύ καιρό δεν αποτελεί κακό σενάριο.

Είναι πιο τρυφερός

Ωριμάζοντας σεξουαλικά εκεί γύρω στα 30 ένας άντρας συνειδητοποιεί πλέον, κυρίως από τα ερεθίσματα που λαμβάνει πως το σεξ στα πρότυπα ενός ξαναμμένου ουρακοτάγκου δεν έχει πλάκα και πως μία αγκαλίτσα μετά το σεξ, δεν είναι ντροπή. Επίσης- λογικά πάντα- δεν βιάζεται. Το οποίο σημαίνει πως επιτέλους αναγνωρίζει την ουσία των προκαταρκτικών όπως και το ότι τον ενδιαφέρει πραγματικά να ικανοποιήσει τη σύντροφό του.